ODTÜ, Kars'ta Saha Çalışması Yapıyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kars Belediyesi’nin düzenlediği organizasyon kapsamında Kars’a gelen Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü akademisyen ve yüksek lisans öğrencileri kente saha çalışmasına başladı.

ODTÜ, Kars'ta Saha Çalışması Yapıyor
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde 1 profesör ve 6 akademisyen ile 15 yüksek lisans öğrencisi saha çalışması yapmak için Kars’a geldi. SERKA ve Kars Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile kente gelen ODTÜ heyeti, Ajans personeli eşliğinde ilk önce Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Kars Müzesi, Fethiye Cami, Kanlı Tabya ve Ordu Caddesi gibi kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Gezinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarıyla toplantı yapıldı.

SERKA’da düzenlenen toplantıya ODTÜ heyetinin yanı sıra, Kafkas Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kurumlarının faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Kurum temsilcileri ayrıca kentin sorunları, yürütülen ve planlanan projelerle ilgili ODTÜ heyetine bilgi verdi. Bir hafta boyunca kentte kalacak olan ODTÜ heyeti, kentin ekonomik gelişimi, yaşam kalitesi ve kentin kültürel olanakları konularında çalışmalar yapacak. Heyet, bir haftalık çalışmasını rapor haline getirecek.
Kaynak: İHA