Manavgat'tan Cerablus'a Yardım Tırı

Antalya’nın Akseki, Manavgat, Gündoğmuş ve Serik ilçelerinde öğrenci ve öğrenci velileri tarafından sağlanan kırtasiye ve giyecek malzemeleri Suriye’nin Cerablus şehrine gönderildi.

Manavgat'tan Cerablus'a Yardım Tırı
Akseki, Manavgat, Gündoğmuş ve Serik ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri organizesinde öğrenci ve öğrenci velilerinin katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri dualar eşliğinde Manavgat’tan tır ile Cerablus’a gönderildi. Uğurlama törenine Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Müftü Vekili Saffet Sevim, Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve şube müdürleri katıldı.

Yardım tırı Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü’nün konuşması ve Manavgat Müftü Vekili Saffet Sevim’in duasının ardından Manavgat’tan Cerablus’a doğru yola çıktı. Kaymakam Günlü, “Yaşanan bu insanlık dramını hep beraber ibretle görüyoruz maalesef. Son iki gündür de tekrar gündemde daha yoğun şekilde bu kimyasal saldırı sonucunda tekrar gündeme geldi, netice itibariyle bu insanlık dışı kimyasal saldırı sonucu orda bir sürü masum İnsan, Kadın, Çocuk demeden canına kıydı. Ona misilleme için büyük devletler bir saldırı yaptılar bunda da yine Müslümanlardan, sivillerden kayıplar var. Daha önce Müftülüğümüz koordinesinde yapmıştık, geçen hafta Antalya’dan Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen yardıma katkı yapmıştık, bu hafta da komşu ilçelerle beraber bir tır yardım malzemesini daha oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA