Karaciğer Nakli Olmazsa Ölecek

İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası, siroz hastalığı nedeniyle karaciğer nakli bekliyor. Tek odalı evde yaşam savaşı veren genç adam, çocuklarının babasız büyümesini istemediğini söyledi.

İzmir’in Tire ilçesinde, yakalandığı siroz hastalığı yüzünden acil karaciğer nakli bekleyen evli ve iki küçük çocuk sahibi sayacı ustası 38 yaşındaki Hüseyin Çakır, iş göremez hale gelince ailesi ile birlikte 2 yıl önce Tire’nin Dereli Mahallesindeki harabe bir eve sığındı. Karnını bile doyurmakta güçlük çeken Çakır ailesi, banyosu ve mutfağı olmayan tek odalı evde hayatta kalmaya çalışırken, baba Hüseyin Çakır, "Karaciğerim, kara talihim oldu. Bir an önce nakil olmazsam öleceğim. Çocuklarım, 7 yaşındaki Yağmur ile 2 buçuk yaşındaki Sıla’nın babasız büyümesini istemiyorum" dedi.



"Köylüler sahip çıktı"

Doğuştan karaciğer hastası olduğunu ve 2013 yılında hastalığının ilerleyerek Siroz’a çevirdiğini ifade eden Çakır, "Uzun yıllar, İzmir’de sayacılık yaparak ailemin nafakasını çıkardım. Hastalığım ilerleyince, doktorlar karaciğer nakline karar verdi. Elden ayaktan düşünce iş yapamaz oldum. Geçinmekte zorlanınca, İzmir’den ailem ile birlikte Tire’nin kırsaldaki Dereli Mahallesine sığındım. Köylülerin ve muhtarın yardımları ile yaşama tutunmaya çalışıyoruz. 3 ayda bir bin 50 lira özürlü aylığı alıyorum. Ayda, 350 lira karnımızı bile doyurmaya yetmiyor. Bir an önce nakil olup, tekrar işimin başına dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA