Genç Sada Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma 9. Bölge Yarışması

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayesinde Bursa Merkez İmam Hatip Lisesince düzenlenen 'Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 9. Bölge Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Müftüsü İzani Turan'ın yanı sıra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden öğretim üyeleri ve eğitimcilerin de jüri üyeliği yaptığı yarışmaya, Bursa, Yalova, Sakarya, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Düzce, Kocaeli ve Tekirdağ'dan katılan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i 'en güzel okuyan' olabilmek için yarıştı.

Merinos Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada üçüncü olan Bursa Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Kuru ödülünü Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan'dan, ikinci olan Sakarya Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Karayel Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan, birinci olan Bursa Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemal Furkan Gül de Bursa Valisi İzzettin Küçük'ten aldı.

Ödül töreninde konuşan Vali Küçük, 'Manasıyla, açığı ve gizlisiyle mucize olan kutsal kitabımızı en güzel okuyan olabilmek için yarışan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, dereceye giren gençlerimizi alınlarından öpüyorum. Düzenledikleri yarışma ile öğrencilerimizi güzelin de güzeline yönlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA