Gazze'deki Memurların 'Maaş Kesintisi' Protestosu

Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin maaşlarında kesinti yaptığı Gazzeli binlerce memur, Devlet Başkanı Abbas'a 'Hamdallah hükümetini görevden alması' çağrısında bulundu.

Gazze'de binlerce kamu çalışanı, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin maaşlarda kesinti yapmasını protesto etti.

Fetih hareketinin çağrısıyla Gazze'deki Es-Seraya Meydanı'nda biraraya gelen binlerce kişi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 'Rami el-Hamdallah hükümetini görevden alması' çağrısında bulundu.

Göstericiler, 'Haklarımız elimizden alınıyor', 'Hükümet istifa', 'Memurların maaşları kırmızı çizgidir', 'Gazze ve Batı Şeria arasında ayrımcılığa hayır' yazılı pankartlar taşıdı.

AA muhabirine konuşan Cibril Ebu Anze isimli gösterici, 'Abbas'ın maaşlarımızdan yapılan kesintiyi durdurmasını, haklarımızı geri vermesini ve Hamdallah hükümetini görevden almasını istiyoruz.' dedi.

Gazze'deki ekonomik durumun 'çok kötü' olduğunu söyleyen Anze, yapılan kesintinin mevcut durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

Ahmed el-Mücayide isimli kamu çalışanı da maaşlarından yüzde 30 kesinti yapıldığını söyledi. Mücadiye, Abbas'a 'Hamdallah hükümetini görevden alması ve kendilerine karşı sorumluluklarını yerine getirebilecek bir hükümet kurması' çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin yönetimine bağlı kamu çalışanları geçen salı günü yaptıkları yaptıkları açıklamada, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin mart ayı maaşlarında yüzde 30 kesinti yaptığını belirtmiş, uzlaşı hükümeti ise söz konusu kesintinin geçici olduğunu, brüt maaştan değil primlerden yapıldığını ve ambargodan kaynaklandığını öne sürmüştü.

Filistin'de 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.
Kaynak: AA