''Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına''

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ''Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına'' projesi kapsamında kentteki ilk öğrenci grubu, gezi için yola çıktı.

Gaziantep, Çanakkale ve Şanlıurfa’ya düzenlenen geziye katılan Siirtli 50 kız öğrenci, gittikleri illerin 3 gün boyunca tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini yakından görme ve tanıma fırsatı bulacak.

İlk olarak Gaziantep’i gezecek öğrenciler, ardından Şahinbey Belediyesi'nin tahsis ettiği uçakla Çanakkale’ye gidecek. Öğrencilere burada şehitlik ve tarihi yerler gezdirilerek, manevi duygular yaşatılmak isteniyor.

KHK kapsamında Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şehrimizden önce Gaziantep sonra da Çanakkale’yi gezmek görmek, orada vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizi hissetmek üzere ilk defa 50 kişilik öğrenci grubumuzu yola çıkardık.” dedi.

Öğrencilerin güzel duygularla, çok keyifli anılarla döneceklerini ve hayatlarında o toprakları görmenin bir dönüm noktası oluşturacağını düşündüğünü kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:

''Şahsen ben de bunu ilk defa Çanakkale’yi gördüğümde hissetmiştim. Zannediyorum çocuklarımızda oradaki manevi duyguları iliklerine kadar hissedecekler. Ailelerine teşekkür ediyorum. Onlara sağlıkla mutlulukla çocuklarına kavuşmalarını hatıralarını dinlemelerini diliyorum. Bu organizasyonda bize destek olan Gaziantep’te çocuklarımızı gezdirecek ve Siirtli çocuklarımızla Antepli çocuklarımızı kaynaştırarak Çanakkale’ye götürüp getirecek olan Şahinbey Belediye Başkanı şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bunlar devam edecek. Her hafta bir gurubumuzu aynı şekilde göndereceğiz. Teşekkür ediyorum gençlerimize, sağlıkla mutlulukla kavuşmayı diliyorum.''

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İrfan Tekin’in başkanlığında belediye tarafından tahsis edilen otobüs ile 50 kız öğrenci, Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Belediye Başkan Yardımcısı Gülal Aygün ve ailelerinin katılımıyla belediye hizmet binasının önünden uğurlandı.

Kaynak: AA