Emekli İkramiyesini Engelli Vakfına Bağışladı

Bodrum'da, kendisi gibi engelli bireylerin eğitim aldığı vakıftan emekli olan ve 17 bin liralık ikramiyesini vakfa bağışlayan Kaan Erenler temsili çeki vakıf başkanına teslim etti Erenler: 'Emekli olsam da buraya emek verenlerin emeğini hiçe sayıp buraya gelmemezlik olmaz. Burası benim ikinci evim' Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Akkaya: 'Çok rahat bir ekonomisi yokken bu parayı vakfa bağışladı. Hepimiz bundan ders almalıyız'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kendisi gibi engelli bireylerin eğitim aldığı Bodrum Sağlık Vakfındaki seramik atölyesinde usta olarak çalışan Kaan Erenler, emekli olunca ikramiyesini vakfa bağışladı.

Gençliğinde geçirdiği 'Spinonöral ataksi' rahatsızlığı nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalan 40 yaşındaki Erenler, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 10 yıl boyunca seramik atölyesinde usta olarak çalıştı.

Kısa süre önce emekliliği hak eden Erenler, 17 bin liralık ikramiyesini vakfa bağışlama kararı aldı.

Merkezin bahçesinde düzenlenen etkinlikte Erenler, temsili çeki vakfın başkanı İbrahim Akkaya'ya verdi.

Etkinlikte ayrıca, geçen hafta doğum gün olan Erenler için doğum günü pastası da kesildi.

- 'Çok pahalı bir ders verdi'

Erenler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıldır vakıfta olduğunu, bunun 10 yılında memur olarak çalıştığını söyledi. Çalıştığı seramik atölyesinde öğrenci yetiştirdiğini belirten Erenler 'Emekli olsam da buraya emek verenlerin emeğini hiçe sayıp buraya gelmemezlik olmaz. Burası benim ikinci evim.' dedi.

Vakfın bağışlarla faaliyetini sürdürdüğünü dile getiren Erenler, ailesinin de onayını alarak emeklilik ikramiyesini kuruma bağışladığını söyledi.

Erenler 'Burasının bana kazandırdıkları daha önemli. Yeri geldi hasta oldum buraya gelemedim ama bu vakıf hiçbir zaman ne sigortamı ne de maaşımı eksik verdi.' diye konuştu.

Vakıf Başkanı Akkaya ise Kaan Erenler'in kendilerine 17 bin liralık çok pahalı bir ders verdiğinin altını çizerek, 'Kaan'ın ekonomisini biliyorum. Çok rahat bir ekonomisi yokken bu parayı vakfa bağışladı. Hepimiz bundan ders almalıyız.' dedi.

Seramik atölyesi eğitmenlerinden Tarık Kartal da, Erenler'in, atölyenin ilk emeklisi olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA