Diyarbakır'da Klimalı Durak Dönemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar ve öğrencileri olumsuz hava koşullarından korumak için Dicle Üniversitesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otobüs duraklarının etrafını kapatarak içlerine klima taktı.

Diyarbakır'da Klimalı Durak Dönemi
Yaklaşık 6 ay önce kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım güzergahlarında bulunan durakların sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dicle Üniversitesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni duraklar yapan ekipler, yaz ve kış aylarının olumsuz hava koşullarından vatandaşlar ve öğrencileri korumak için otobüs duraklarının etrafını kapatarak içine klima taktırdı. Dicle Üniversitesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki durakları tamamlayan ve hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, kapalı durakların kent geneline yaygınlaştırılması içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Durakların içinde klimanın yanı sıra vatandaşların otobüs beklerden oturmaları içinde oturma bankları yer alıyor. Belediyenin yaptığı yeni hizmeti değerlendiren vatandaşlar, “Çok güzel bir uygulama, hava çok soğuktu, yağmur yağdı. Islanmamak için yer bakıyorduk ki burayı gördük, hemen içeri girdik. Çok güzel bir faaliyet çok beğendik. Belediyemize teşekkür ederiz. Biz burada oturmuyoruz, Batman’dan geldik, inşallah en kısa zamanda oraya da gelir bu duraklar” dedi.

Kaynak: İHA