Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı

SGK Başkan Yardımcısı Ceylan: 'Önemli bir düzenleme yaptık. Bütün işverenlerimizin faydalanarak işlerini, üretimlerini arttırmalarını ve büyütmelerini arzu ediyoruz'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'na ilişkin, 'Önemli bir düzenleme yaptık. Bütün işverenlerimizin faydalanarak işlerini, üretimlerini artırmalarını ve büyütmelerini arzu ediyoruz.' dedi.

Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı' çerçevesinde geldiği Çanakkale'de , Biga Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Kurumlarının, istihdam seferberliği kapsamında bir düzenleme yaptığını ifade eden Ceylan, bu konuda tüm işverenlerin kolaylıktan faydalanmalarını beklediklerini söyledi.

Ceylan, çalıştırılacak her işçi için sigorta primlerinin ve vergilerinin asgari ücret üzerinden, yıl sonuna kadar devlet tarafından üstlenileceği bir istihdam modeli geliştirildiğini belirterek, 'Burada aralık ayı baz alındı. Bizim yaptığımız incelemelerde aralık ayında sigortalıların en düşük olduğu sayı. Dolayısıyla en düşük olan sayıyı baz alalım ki işverenlerimiz bu istihdamdan daha fazla yararlansın istedik. Aralıktaki sigortalı sayınıza ilave alacağınız her işçinin tüm sosyal güvenlik giderlerini devlet üstlenmiş oluyor. Siz sadece çıplak ücretini ödeyeceksiniz. Üç aydır işsiz olma şartı ve İŞKUR vasıtası ile alma şartını gözden kaçırmamanız gerekiyor.' diye konuştu.

İşverenlerin işçi sayılarıyla ilgili olarak 2016 yılı içindeki ortalama sigortalı sayısından dolayı teşvikten faydalanabileceklerine işaret eden Ceylan, şöyle devam etti:

'2016 yılında hiç işçi çalıştırmadınız, 2017 yılında ilk defa bir iş yeri açıyorsanız bu durumda da iş yerini açtığınız tarihten itibaren üç ay bu teşvikten faydalanamıyorsunuz ve geri kalan yılın sonuna kadar olan aylarda da yarısı oranında da bu teşvikten faydalanıyorsunuz. Önemli bir düzenleme yaptık. Bütün işverenlerimizin faydalanarak işlerini, üretimlerini arttırmalarını ve büyütmelerini arzu ediyoruz.'

Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve üyeler katıldı.

Kaynak: AA