Büyük İstanbul Mitingi'ne Saatler Kala Vatandaşlar Alanı Doldurmaya Başladı

Yenikapı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacak olan ’Büyük İstanbul Mitingi’ öncesi vatandaşlar alanı doldurmaya başladı. Miting nedeniyle bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da alana gelerek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan ’Büyük İstanbul Mitingi’ne saatler kala vatandaşlar alanı doldurmaya başladı.

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak miting öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri arama noktalarında vatandaşları tek tek kontrol ederken, öte yandan K-9 köpekleriyle alanda inceleme yaptı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da alana gelerek inceleme yaptı. Vali Şahin, görevlilerden güvenlik çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Büyük miting öncesi alanı doldurmaya başlayan vatandaşlar ellerinde taşıdıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgilerini gösterdi. Bazı gençlerin ise miting alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maskelerini takarak geldikleri görüldü.



"Davamız, milletimiz, bayrağımız için mitinge geldik"

16 Nisan’da ’evet’in çıkacağını söyleyen bir vatandaş, "Davamıza sahip çıkmaya geldik. Gençlik olarak sesimizi bütün dünyaya bu referandumda duyurmak istiyoruz. Geleceğimizi kararmak isteyenlere karşı tek nefes olarak haykıracağız. Kadın, yaşlı, herkes burada" derken bir başka vatandaş ise "Davamız, milletimiz, bayrağımız için mitinge geldik. Allah kısmet ederse inşallah 16 Nisan’da hayırcılara sesleniyorum. Hiç boşa çabalamasınlar eveti alıyoruz. Bu memleketi şaha kaldırıyoruz. Allah, bu milletin bu vatanın her zaman yanındadır" ifadelerini kullandı.

Mitinge gelen bazı kadınlar, "Türkiyemiz için hayırlı uğurlu olsun inşallah. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz. Birlik ve beraberlik için evet diyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA