Bosna-Hersek'te Türk Seçmenler, Referandum İçin Sandık Başında

Bosna-Hersek’te Türk seçmenler, referandum için oy kullanmaya başladı.

Bosna Hersek’te yaşayan Türk vatandaşları, 8-9 Nisan tarihlerinde Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği’nde bu sabah itibarıyla oy kullanmaya başladı.

Bosna Hersek’teki seçim sürecine ilişkin olarak İHA muhabirine konuşan Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, "Yurt dışında anayasa değişikliği halk oylaması geçtiğimiz süre içerisinde başlamıştı. 8 ve 9 Nisan 2017 tarihlerinde Saraybosna Büyükelçiliği’nde halk oylamasını başlattık. Biz halk oylamasının sakin bir ortamda barış ve huzur içerisinde geçmesi için gerekli bütün önlemleri aldık. Temennimiz, bu referanduma vatandaşlarımızın yüksek oranda katılım sağlaması. Biz halk oylaması öncesinde de bu temennimizi dile getirmiştik, olabildiğince yüksek katılım arzu ediyoruz. Sonuçları itibarıyla memleketimize, vatandaşlarımıza mutluluk, refah ve esenlik getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Bosna Hersek’te çoğunluğu Saraybosna’da eğitim gören Türk öğrenciler ve burada yatırımları bulunan iş adamlarından oluşmak üzere oy kullanma hakkı bulunan yaklaşık 2 bin 450 Türk vatandaşı bulunuyor.
Kaynak: İHA