Anne Ve Babanın İlik Nakli Bekleyen Çocukları İçin Feryadı

Ayten ve şahin göçmen çifti tek erkek çocukları olan ve ilik nakli bekleyen Talasemi hastası 10 yaşındaki Samet Can için yetkililerden yardım istiyor.

Anne Ve Babanın İlik Nakli Bekleyen Çocukları İçin Feryadı
Gaziantep’te yaşayan Ayten ve şahin çiftinin iki çocuğundan en küçüğü olan 10 yaşındaki Samet Can 2,5 aylıkken yakalandığı talasemi hastalığı yüzünden sürekli kan veriyor. Hastalığı nedeniyle bedensel gelişimi ağır ilerleyen Samet Can sürekli hastaneye gitmek zorunda kalıyor. İlik nakli olması gereken Samet Can’a daha uygun ilik bulunamıyor. Çocuklarının gözleri önünde eridiğini söyleyen anne ve babası Ayten ve şahin göçmen yetkililerden uygun iliğin bulunması için yardım istiyor. Vatandaşlardan da Kızılay’a kan bağışı çağrısı yapan anne ve baba çocuklarının bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyor. Anne Ayten Göçmen çocuğunun 2,5 aylıkken bu hastalığa yakalandığını belirterek, “Oğlum 2,5 aylıkken Talasemi hastalığına yakalandı. İlik nakli olması gerekiyor. Ama uygun ilik daha bulunamadı. Birçok yere başvurdu ama daha bir sonuç çıkmadı. Çocuğum gözlerimin önünde eriyor. Yetkililerden uygun iliğin bulunması için yardım istiyorum. Duyarlı vatandaşlardan da Kızılay’a gidip kan bağışı yapmalarını rica ediyorum. Çocuğum her iki hafta da bir kan alıyor” dedi.

Baba Şahin Göçmen ise, “İlik nakli bekleyen çocuğum var. Gözümüzün önünde eriyor. Bizde kahroluyoruz. Okulda da bunun zorluğunu çekiyor. Sararıyor bacakları ağrıyor sürekli kan alıyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Yaşı büyüdükçe hastalığı zorlaşıyor” şeklinde konuştu.

İlik nakli bekleyen 10 yaşındaki Samet Can Göçmen de, bir an önce sağlığına kavuşarak, zorluk çekmekten okumak istediğini söyledi.

Kaynak: İHA