AK Parti'li Erdem'den Kılıçdaroğlu'na Açıklaması 'İddiaları Doğru Değilse Milletvekilliğinden İstifa Edebilir Mi?'

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hakkında ortaya attığı ‘kardeşi Bylockçu’ iddialarıyla ilgili, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun iddiası eğer doğru ise ben milletvekilliğinden istifa edeceğim. İddiaları doğru değilse kendisi milletvekilliğinden istifa edebilir mi?" dedi.

AK Parti'li Erdem'den Kılıçdaroğlu'na Açıklaması 'İddiaları Doğru Değilse Milletvekilliğinden İstifa Edebilir Mi?'
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir televizyon programında ‘AK Parti Aydın Milletvekili’nin kardeşi ByLock’çu iddiasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu’nu iddiasını ispat etmeye davet eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında AK Parti Aydın Milletvekilinin kardeşi Bylock’çu iddiasını ortaya attı. Sayın Kılıçdaroğlu, iddiasını ispat etmeli. Eğer iddiası doğruysa ben milletvekilliğinden istifa edeceğim ve siyaseti bırakacağım. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, iddiasını ispat edemez ve iddiası doğru değilse kendisi milletvekilliğinden istifa edebilir mi? Kardeşim Ömer Erdem, Ağustos 2016 ayı içerisinde yine bir iftira ile gözaltına alındı. Sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kardeşimin soruşturmasında ‘ByLock’ asla yoktur. Biz 5 kardeşiz. Ömer Erdem’in dışında 3 kardeşim ile ilgili hiçbir adli soruşturma, gözaltı, tutuklama asla söz konusu olmamıştır" diye konuştu.



"Suç duyurusunda bulunuyoruz"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iftira suçunu işlediğini ileri süren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Sayın Kılıçdaroğlu bu iddiası ile TCK 267. Madde 1. Fıkrası’na göre iftira suçunu işlemektedir. Kendisi hakkında Aydın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bununla birlikte maddi ve manevi tazminat taleplerimizi de saklı tutuyoruz. Son dönemde şahsım ve ailem bu iddialarla ilgili sürekli töhmet altında bırakılıyor. Bilinçli bir saldırıya maruz kalıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA