Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 'Aile İçi Etkili İletişim' adlı seminer sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yalova Belediyesi Umut Merkezlerinde düzenlenen seminerlere 228 bayan katıldı.

Seminerin yoğun il gördüğü belirtilen açıklamada, 'Seminerde katılımcı kadınların aile bireyleriyle sağlıklı ve doğru iletişim kurabilmelerine destek sağlayacak iletişim teknikleri anlatıldı. Tüm mahallelerdeki Yalova Belediyesi Umut Merkezlerinde sırasıyla yapılan eğitimlerde Aile Danışmanı ve Sosyal Çalışma Eğitimcisi Selva Şengül, günlük hayatta aile içinde kullanılan dil ve yaklaşımlar konusunda bilgiler verdi.' ifadelerine yer verildi.

- Fatih Caddesine düzenleme

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Fatih Caddesi üzerinde araç ve yaya trafiğine yönelik düzenlemeleri ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Fatih Caddesi'nde yapılan yeni düzenlemeyle trafik akışının daha rahat sağlanması hedefleniyor.

Fatih Caddesinin girişinden köprüye kadar olan kesime yeni bir düzenleme getirdiklerini belirten Salman, şunları kaydetti:

'Yaptığımız çalışma ile yayalarımıza öncelik vererek yoğun olarak kullanılan bu caddenin kaldırımlarını genişletiyoruz. Ayrıca trafikte akıcılığın sağlanması amacıyla da köprüye kadar olan belli bir bölümde artık araç parkına izin verilmeyecek. Bu sayede düzensiz olarak park edilen araçların gereksiz trafik sıkışıklığı oluşturmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Sürekli göç alan ve gün geçtikçe büyüyen ve gelişen kentimizde trafiğin bir sorun olmaktan çıkması için var gücümüzle çalışmaya, yeni çözümler üretmeye devam edeceğiz.'

- Karagöz Hacivat Gölge Oyunu

Yalova Belediyesi Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Karagöz Hacivat Gölge Oyunu, cumartesi günü çocuklarla buluşacak.

Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek tiyatro gösteri, sadece küçüklere değil, her yaşa hitaben oynanacak.

Oyunda, sigara karşıtı Karagöz, sigaranın ne kadar zararlı olduğunu eğlenceli bir şekilde anlatmaktadır.

Her yaştan insanın izleyeceği oyun, alışagelmişin aksine tiyatral bir sunum ile sihirli dünyanın kapısını açacak.

Ücretsiz olarak izlenebilecek tiyatro oyununun birinci seansı 13.00'te, ikinci seansı ise 15.00'te yapılacak.

Kaynak: AA