Vezirköprü'de Belediye Çalışmaları

Vezirköprü Belediyesince yapılan 2 bin metrekarelik seranın açılışı gerçekleştirildi.

Çiftçiye katkı sağlamak amacıyla oluşturulan ve üreticilere dağıtılmak üzere fide yetiştirilecek seranın açılışı, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kaymakam Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak ile belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Milletvekili Kurt, burada yaptığı konuşmada, Vezirköprü’nün köylerinin tamamında basınçlı sistem sulamanın kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yaklaşık 100 bin dönüm arazinin bu şekilde sulanacağını belirten Kurt, 'Heyelan sorunu nedeniyle küçük bir yerimiz kaldı. Samsun ilk defa basınçlı sistem sulamaya kavuşacak. Bu kadar geniş arazi ilk defa suya kavuşacak.' dedi.

Açılan seranın tarım eğitim üssü görevi göreceğini dile getiren Kurt, 'İnsanlarımız burayı ziyaret ederek yetiştirilen ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini öğrenebilecek. İnanıyorum ki birkaç yıl sonra Vezirköprü’de çiftçilerimiz de bunun gibi birçok sera kurarak üretime başlayacaktır.' diye konuştu.

Edis de Vezirköprü çiftçisine katkı sağlamak amacıyla 2 bin metrekare alanda oluşturulan seranın 250 metrekaresinde çiçek, 250 metrekaresinde süs bitkisi, kalan kısmında da sebze fidesi yetiştirip ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından çiftçilere 25 bin kayısı, bin 500 ceviz, 10 bin kızılcık, 2 bin defne, 12 bin 500 de mahlep, kuşburnu ve iğde fidanı verildi.

Kaynak: AA