'Uluslararası Genç İletişimciler Buluşması'

Faslı Öğrenciler Birliğince düzenlenen program kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrenciler, Anadolu Ajansı ve Basın İlan Kurumunu ziyaret etti AA İstanbul Haberleri Editörü Altınalan: 'Anadolu Ajansının dün 97. yıl dönümünü kutladık. Anadolu Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan 17 gün önce kuruldu. Kurulma amacı; o dönemde Kurtuluş Savaşı'nın doğrularını, milli mücadeleyi dünyaya aktarmaktı' 'Günlük olarak ajansta bin 190 haber, bin 900 fotoğraf, 310 da video yayınlanıyor. Gazetelerde kullanılan haberlerin yüzde 40'ı, fotoğrafların yüzde 60'ı, özel haberlerin ise yüzde 89'u bizim haberlerimizden oluşuyor'

Faslı Öğrenciler Birliğince düzenlenen 'Uluslararası Genç İletişimciler Buluşması' kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrenciler, Anadolu Ajansı ve Basın İlan Kurumunu ziyaret etti.

Cevizlibağ'daki Basın İlan Kurumuna gelen Faslı Öğrenciler Birliği üyeleri, genel müdür Yakup Karaca'yı ziyaret ettikten sonra aynı binada hizmet veren AA'ya geçti.

Kurumun birimlerini gezerek bilgi alan öğrenciler, ardından AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'a ziyarette bulundu. Altınalan, öğrencilere, AA'nın tarihini, hizmetlerini ve vizyonunu anlattı.

Anadolu Ajansının 35 ülkede ofisi olduğunu ifade eden Altınalan, şunları kaydetti:

'Anadolu Ajansının dün 97. yıl dönümünü kutladık. Anadolu Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan 17 gün önce kuruldu. Kurulma amacı; o dönemde Kurtuluş Savaşı'nın doğrularını, milli mücadeleyi dünyaya aktarmaktı. Bildiğiniz gibi o dönemlerde Reuters ve benzeri haber ajansları vardı. Onlar ciddi bir biçimde kara propaganda ve asparagas haberler yapıyorlardı. Anadolu Ajansı bunları önlemek maksadıyla kuruldu. Ajans 11 dilde yayın yapmaktadır. Günlük olarak ajansta ortalama bin 190 haber, bin 900 fotoğraf, 310 da video yayınlanıyor. Gazetelerde kullanılan haberlerin de ortalama yüzde 40'ı, fotoğrafların yüzde 60'ı, özel haberlerin ise yüzde 89'u bizim haberlerimizden oluşuyor.'

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez de öğrencilere akademiyle ilgili bilgi verdi. Ardından Anadolu Ajansı İslam ve Türk Dünyası Haber Müdürü Yavuz Selim Kurt'u ziyaret eden öğrencilere, yeni haber paketleri tanıtıldı.

Ziyaret sırasında AA Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz da öğrencilere kültür sanat haberlerine ilişkin bilgi verdi.

Faslı Öğrenciler Birliği tarafından AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'a plaket takdim edildi.
Kaynak: AA