Sağlık Sen Başkanı Yıldırım Açıklaması 'Sağlıkta Taşeron Olmaz'

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şubesi ve Öz Büro İş Sendikası İl Başkanlığı tarafından ‘Kararımız Net Tercihimiz Evet’ etkinliği düzenlendi. Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, “Sağlıkta taşeron olmaz. Sağlıkta bu şekilde çalışan arkadaşların kadro taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Sağlık Sen Başkanı Yıldırım Açıklaması 'Sağlıkta Taşeron Olmaz'
İki sendikanın Bornova Öğretmenevinde ortak gerçekleştirdiği toplantıya Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Talip Uzun, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Hak İş’e bağlı Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Metin Durur ve sendika üyeleri katıldı.

Sağlık sektöründe taşeronlaşma olmayacağını belirten Yıldırım, “yanındayız, biz de takipçisi olacağız. İşçi kardeşlerimizin yanındayız. Bizim işimiz bir ekip işi. Memuriyetin 4A’sı, 4B’si, 4C’si olmaz. Sağlık sisteminde taşeron olmaz. Memur sendikası olmamasına rağmen taşeron arkadaşların dertleriyle dertleniyoruz. Onlar için gereken mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz” dedi.



“Haddinizi Bilin diye evet diyeceğiz”

“Milleti temsil ettiğine inanan bir vekilin utanmadan, sıkılmadan İzmir den denize dökeceklerini söyleyenlere inat, haddinizi bilin diye evet diyeceğiz” diyen Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, şunları söyledi: “Kaderimizin Anayasa Kitapçığının fırlatılmasına bağlı olmaması için Evet diyeceğiz. İstikrarsız dönemleri bitirmek, alınterinin, çoluk çocuğumuzun rıskının da daha cebimize girmeden uçup gitmesine müsaade etmeyeceğiz. İşte bu yüzden Evet diyeceğiz. 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 65. Hükümetlerin olamayacağını normal sürelerini tamamlayabilselerdi 19. Hükümet ile yolumuza devam diyebilmek için Evet diyeceğiz. Fazladan 46 seçimin faturasını Milletimize ve doğmamış çocuklarımıza ödetmemek için Evet diyeceğiz. İstikrarın sürmesi, Türkiye’nin büyümesi ve de Kaosların son bulması için Evet diyeceğiz. Her türlü Terör örgütlerinin FETÖ’sünden PKK sına, DHKPC sinden DEAŞ ına, bir daha bu güzelim ülkemde esamesi okunmaması için evet diyeceğiz”

“Evet bu ülkeye dair rüya görmenin bir adıdır”

Toplantıda hastanelerde Öz Büro İş Sendikası’na bağlı taşeron olarak çalışan üyelerin ‘kadro’ talepleri hakkında açıklama yapan Talip Uzun, “Kadro isteğiniz nihayete erecektir” dedi.

Yeni Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Uzun, “Devlet denetleme kurulu Cumhurbaşkanlığı adına denetim yapıyor. Kurul, Cumhurbaşkanı adına Türk Silahlı Kuvvetlerini denetleyemiyor. Bu 1982 Anayasanın en sakat yerlerinden birisidir. Yeni anayasaya değişikliğinde TSK’nın cumhurbaşkanlığı tarafından denetlenmesini öngörüyoruz. Bu anayasa bu ülkenin bir ihtiyacıdır. Evet demek bu ülkenin geleceğini bir yerlerde görmek isteyenler için, bu ülkeye dair bir aidiyeti, derdi olanlar için önemlidir. Ülkeye dair bir endişen yoksa evet desen ne olur hayır desen olur. Evet bu ülkeye dair rüya görmenin bir adıdır” diye konuştu.



“Milletimiz her zaman doğru kararı verir”

Türkiye’de sistemin yürümediğini, sistemde çift başlılık olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Bürokratik oligarşi var, Bunların bitmesi, önümüzdeki engellerin kalkması için anayasa değişikliğinin yapılması için Sayın Devlet Bahçeli’nin de desteğiyle sizlerin önüne getirdik. Milletimiz her zaman doğru kararı verir. Biz bu yüzden millete sığındık, milletin içinde olduk, milletin içinde olmaya devam edeceğiz. Vesayet kurumlarını temizleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA