Saadet Partisinden Açıklama

Saadet Partisi, Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırıyı ve ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasını kınadı.

Saadet Partisi, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği kimyasal saldırıyı ve ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasını kınadı.

Saadet Partisi Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de kimyasal silah kullanılarak insanların katledilmesinin insanlık suçu olduğu vurgulandı.

Saldırının araştırılması, suçluların ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, 'Irak tecrübesinden ders alınması gerektiğini düşünüyoruz. Önce Irak, sonra Suriye ve daha sonra sıra Türkiye'dedir. Unutmayalım ki siyonizmin temel hedefi ise Türkiye’dir. Olaylar bu dikkatle değerlendirilmelidir.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ABD'nin ortada hiçbir kesinleşmiş delil ve BM tarafından alınmış bir karar olmadan kendi inisiyatifi ile Suriye'ye yapmış olduğu saldırıyı, bugünkü ABD yönetiminin ön yargılı ve kasıtlı bir saldırısı olarak gördüğümüz için şiddetle kınıyoruz. ABD, Müslüman ülkelere müdahaleyi alışkanlık haline getirmiş durumdadır. ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanları hedef gösteren uygulama ve açıklamalarını dikkate aldığımızda bu saldırı, bizi ciddi derecede endişeye sevk etmektedir. Dengesiz tutum ve davranışlarla hareket eden Trump'ın peşine takılmak, Türkiye’yi sonu belirsiz bir badireye sürükler kanaatindeyiz. İtidalle hareket edilmesi, bölgemiz ve ülkemizin menfaati için elzemdir.'

Yaşananlardan memnuniyet duyan tek ülkenin İsrail olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin bölgedeki gelişmelerle ilgili politikalarını Rusya ve İran'ı dikkate alarak geliştirmesi gerektiği bildirildi.
Kaynak: AA