Ordu'da İdlib İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Ordu’da, Suriye rejiminin İdlib’de gerçekleştirdiği kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ordu'da İdlib İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Memur-Sen bünyesindeki Eğitim Bir-Sen Ordu Temsilciliği tarafından Cuma namazı sonrası Yalı Camisi’nde basın açıklaması yapıldı. Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk, İdlib’deki kimyasal saldırıda çoğu çocuk 100’ü aşkın insanın hayatını kaybettiğini, 400’ü aşkın insanın yaralandığını belirterek, “İnsanlığımızdan utandıracak ölçüde vicdanları paramparça eden bu vahşetin failleri, temel insan haklarına ve değerlerine duyarsız işleyen egemen dünya düzeninin ne boyutta zalimliklere, acı ve ölümlere yol açtığını, açacağını bir kez daha göstermiştir. Katliamı şiddetle, nefretle kınıyor, yıllardır sürmekte olan bu zulmü sonlandırmak, faillerini cezalandırmak için ulusal ve uluslararası yetkin ve etkin organları görev ve sorumluluğa davet ediyoruz” dedi.



İslam dünyası harekete geçmeli”

Çelenk, İslam dünyasının da bu katliama sessiz kalmasına anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu: “İşgal, yağma, talan ve en feci ölümlerle bölgeyi işgal ederek egemen olmak isteyen güçlere tepkimiz, pratik yaptırım ve sonucu olmayan kınama açıklamalarıyla geçiştirilemez. Yaşananlar dayanma sınırını çoktan aşmıştır. Zulüm dayanılmaz olmuştur. Kelimelerin, beyanların anlamını yitirdiği, sözün tükendiği noktadayız. Bu vahşete, bu zalim zorbalığa daha fazla sessiz ve seyirci kalınamaz. Mazlumların gözyaşı zalimlerden hesap sorularak dinmeli, dindirilmelidir. Özellikle ve öncelikle bütün İslam ülkeleri, bütün ümmet, insani, dini, tarihi sorumluluğunun bilinciyle gelişmelere önleyici bir etkiyle müdahil olmalıdır. Biz bu yönde yetkili kurum ve organları harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından kalabalık bir cemaatin katıldığı gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik de katıldı.

Kaynak: İHA