Ömer Önal, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Seçildi

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çeşme Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulunda oy birliği ile Ömer Önal, başkanlığa seçildi.

Ömer Önal, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Seçildi
Bir hafta önce yapılması gereken ancak çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Genel Kurul’da başkanlığa aday olduğunu açıklayan bir önceki Başkan Hakan Kerman ise adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Blok liste olarak seçime gidilen ve oy çokluğu ile seçilen Yürütme Kurulunda ise Berna Güler, Arda Gönül, Suzan Çırağ, Sebahat Poshor, Sedat Mutlu, Veysel Ayhan, Sabise Suna Tamer, Rasim Özgül ve İsmail Porsuk yer aldı.

Olağan Genel Kurul’da, başkanlık seçimine gidilmeden önce bir konuşma yapan Ömer Önal, bugüne kadar olan tecrübelerini Kent Konseyi Başkanı olarak Çeşme için aktaracağını belirterek,“Çeşmeli bir kitapçı olarak ilçemizde birçok ünlü yazarı ağırladık. 2010 yıında ilki düzenlenen ve bugün 8. kez düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali’nin isim babalarından birisi olarak karşınızdayım. 6 Yıl boyunca bu festivalde aktif olarak çalıştım. 2012 yılında ise Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’ni kurduk. Burada festivaller düzenleyerek ilçe etkinliklerine katkı sağladık. Üç yıldır Çeşme Kent Konseyi üyeliğimi şu anda devam ettiriyorum. Bugün burada Kent Konseyi Başkanı adayı olarak sizlerleyim. Ben, Çeşmemize daha iyi hizmet etmek adına bu göreve talip oldum. Çeşme, dünya’nın cenneti. Bu coğrafyada yaşayanlar çok şanslı insanlar. Bizler de bunun değerini bilerek ilçemize hep beraber sahip çıkmalıyız. Yerel yönetimle, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, gençlerimizl, eğitimcilerimizle, esnaflarımızla, üniversitemizle bir araya gelip projeler üretmeliyiz. Bunu Çeşme için yapmalıyız. Bunları gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. Kent Konseyi, partiler üzeri bir kurumdur. Bugüne kadar olan deneyimlerimi Kent Konseyi Başkanı olarak, kimseyi ötekileştermeden var gücümle çalışacağım ve sizleri mahcup etmeyeceğim” dedi.

Genel Kurul öncesi davetlilere seslenen Hakan Kerman ise 2.5 yıldır güzel işlere imza atmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: İHA