Numan Kurtulmuş Açıklaması 'Bu Kodomanlar 7,5 Milyar İnsanı Kendileriyle Eşit Olarak Görmüyor'

Ayasofya’daki Hilye-i Şerif Sergisi’nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dünyayı paylaşan bu kodomanlar 7,5 milyar insanı kendileriyle eşit olarak görmüyor. Onun için İdlib’te dünyanın gözü önünde insanlara kimyasal bomba atılıyor, dünya seyirci kalıyor” dedi.

Numan Kurtulmuş Açıklaması 'Bu Kodomanlar 7,5 Milyar İnsanı Kendileriyle Eşit Olarak Görmüyor'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Aşk-ı Nebi temalı Hilye-i Şerif Sergisi’nin açılışına katıldı.

Ayasofya Müzesi’ndeki açılışa Kurtulmuş ve Görmez’in yanı sıra açılışa Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, çeşitli üniversitelerin İlahiyat Fakültelerinden akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken açılış konuşmaları ile devam edildi. Ardından sergiyi gezen Kurtulmuş ve Görmez hattatların çalışmalarını dikkatle inceleyerek bilgi aldı.

“7,5 milyar insanı kendileriyle eşit olarak görmüyor”

Serginin çok anlamlı bir çalışma olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Hz. Peygamberin sinetini ve suretini herhangi şekilde statü haline getiremedikleri, resmetmedikleri, heykel haline getiremedikleri için Hz. Peygamberin güzelliklerini ve ruhunun güzelliklerini işte Hilye-i Şeriflerle bir araya getirmişler. Bu günün dünyasında birileri 7, 5 milyar insanın üstünde görüyor kendisini onun için dünyada zulümler devam ediyor, onun için dünyayı paylaşan bu kodomanlar 7,5 milyar insanı kendileriyle eşit olarak görmüyor, kendileriyle aynı zeminde buluşmasına rıza göstermiyor. Dünya açlıktan kıvranıyor, onun için İdlib’te dünyanın gözü önünde insanlara kimyasal bomba atılıyor, dünya seyirci kalıyor. Onun için bu kadar harpler, darplar, savaşlar önlemiyor. İşte tam da bu noktada böyle bir çağda Hz. Peygamberin aşkına Aşk-ı Nebi’ye her zamankinden daha ihtiyacımız var” dedi.



“Astığımız her hilye-i saadeti İdlib’te kimyasal silahlarla can veren o masum yavrulara birer Fatiha olarak gönderiyorum”

Hilyelere nakşedilmesi gereken Hz. Muhammed ile ilgili birçok rivayet olduğunu ifade eden ve Hz. Hatice’nin Hz. Muhammed ile evlenmeden önce dünyaya gelen küçük bir evladıyla ilgili bir rivayeti de hattatların nakşetmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Hattatlarımızdan rica ediyorum. Hattatlarımız sadece Hz. Ali rivayetini değil, bu rivayeti de hilyelere nakşederlerse çok mutlu olurum. Ulu Mabedimiz Ayasofya’ya astığımız her hilye-i saadeti bu hafta içerisinde İdlib’te kimyasal silahlarla can veren o masum yavrulara birer dua olarak birer Fatiha olarak gönderiyorum. Yüce Rabbimiz yeryüzünde masum yavruların çığlığını duyan ve umursamaz bir tavırla ona sırt çeviren insanlar olarak bizi kılmasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA