Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, şu an Türkiye’nin aslında Suriye’de bir savaş verdiğini belirterek, bir yandan da terörle mücadele ettiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması
Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen “Memur-Sen’e davet, tercimiz evet” Kastamonu buluşması programında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının öneminden bahsederek, Memur-Sen’in her zaman milletin yanında olduğunu kaydetti.

Memiş, “Yarın sabah uyandığınızda ne olacağınızı bilmiyorsanız, başınızı yastığa koyduğunuzda yarın darbe mi olacak ekonomik kriz mi olacak bilmiyorsanız, aldığınız kazanımların bir önemi yok. Başımızı yastığa koyarken yarınımızdan umutlu, güçlü bir Türkiye uykusuna uyumak için sendikacılık yapıyoruz” dedi.

Ülkenin geleceğine her zaman katkı sağladıklarına dikkat çeken Metin Memiş, “Özlük hakları olarak hiçbir şey almamış olalım ama bu ülkede başörtüsü yasağı gibi bir ayıbın tarihin çöp sepetine gönderilmesi devrimini siz gerçekleştirdiniz. Bu ülkenin gençlerinin önünü kapatan sistemin kaldırılması için mücadele ederek gençlerin önünü açmak bir devrimdir, bu devrimi de sizler gerçekleştirdiniz. Bize ‘yandaş sendika’ dediler. Eğer milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak yandaşlıksa, yandaşlığı kabul ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin terörle ciddi bir mücadele içinde olduğunu, aynı zamanda da Suriye’de bir savaş verdiğini hatırlatan Memiş, şöyle konuştu:

“Bugün ülkemiz terörle mücadele konusunda önemli bir sınav veriyor. FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütü ile güçlü bir mücadele veriyor. Şu an ülkemiz aslında Suriye’de bir savaş veriyor. Maalesef ülkemizdeki bazı siyasiler ’bizim Suriye’nin içinde ne işimiz var’ diyerek bu politikayı eleştiriyor. Bizler üç kıtada hüküm sürmüş, gittiği her yere adalet götürmüş bir ecdadın torunları olarak, sınır güvenliğimiz için Suriye’de kurulmaya çalışılan Kürt devletine karşı elbette duruş göstereceğiz. Elbette Suriye’nin içinde de olacağız bataklığın kurutulması için mücadele de edeceğiz. Bu anlamda sonuna kadar devletimizin yanındayız. Her türlü terör mücadelesinde de Suriye politikasında da ülkemizin ve devletimizin yanında durmaya devam edeceğiz.”

Şu anki mevcut sistemde sık sık hükümetlerin değiştiğine işaret eden Memiş, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 93 yıllık tarihinde 65 hükümetin olduğunu görüyoruz. 25 günlük hükümetlerin olduğu dönemleri gördük. Geçtiğimiz günlerde Afrika’ya gitmiştim. Orada ‘sizde ne kadar sürede hükümet değişir’ diye sordum. ‘6 ayda bir darbe olur ve hükümetler değişir’ dediler. Türkiye de hükümet kurma noktasında Afrika ligiyle yarışıyor. Yıllarca bizi kandırdılar. Kendi biçtikleri yöntemlerle bu ülkeyi yönetmeye çalıştılar. Bu ülkede istikrarlı bir dönem istemiyorlar.”
Kaynak: İHA