Lapseki'de 65 Yaş Üstü Tarifeye Uymayanlar Mahkemeye Sevk Edilecek

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde şehir içi taşımacılığı yapan kooperatif üyelerinin 65 yaş üstü tarifeye uymaması durumunda mahkemeye sevk edilmesi için çalışma başlatıldı.

Lapseki'de 65 Yaş Üstü Tarifeye Uymayanlar Mahkemeye Sevk Edilecek
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz sürekli şikayet telefonları geldiğini, vatandaşların mağdur edildiğini ifade etti.

65 yaş üstü, şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz olarak şehir içi ulaşımından faydalanmasının kanuni bir hak olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, bundan sonraki süreçte yaşanacak olan mağduriyetleri engelleyeceklerini söyledi.



Devletin hem alacağını geri alabilme gücü olduğunu hem de ödemelerini yerine getirebilme gücü olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Kimse devleti enayi yerine koymasın. 12 bin nüfuslu ilçemizde 11 tane şehir içi minibüsü var. Devlet tarafından sağlanan ödenekle her ay araç başına 600 lira, toplamda 6 bin 600 lira ödeme yapıyoruz. Tüm makbuzlarımız burada. Lapseki gibi bir ilçede araç başına 600 lira veriliyor. Peki, devlet neden bu ödemeyi yapıyor? 65 yaş üstü vatandaşlarımızla şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz ulaşım imkanından faydalanabilmesi için. Biz servis şoförlerine ’bu ay kaç kişi taşıdın?’ diye sormadan her ay ödemeleri yapıyoruz. Hangi hakla benim vatandaşımı taşımıyorlar" dedi.

‘Yanlarına bir şahit alıp bize müracaat etsinler’

Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarıma buradan sesleniyorum. Hiç polemiğe girmeden yanlarına bir şahit alıp bize müracaat etsinler. Bundan sonra mahkemeye biz vereceğiz. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Devlet bu parayı ödüyorsa ve kanuni bir yaptırım varsa gereği yerine getirilir. Her şeyden önce Allah ömür verirse bizlerde yaşlanacağız. Bizde şehit ve gazi yakını olabiliriz. Nasıl bu insanların onuru kırılabilir. Bizler bu şehitlerin kanının hürmetine sosyal yaşantımızı sürdürüyoruz. Bu insani bir ayıptır. Bundan sonra tek tek mahkemeye vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA