KOP Yozgat Eylem Planı İstişare Toplantısı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde Yozgat eylem planı istişare toplantısı yapıldı.

Sorgun Termal Otelde yapılan toplantıda konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye’de 2002 sonrasında oluşturulan yeni yapılanmanın KOP, DAP, DOKAP gibi yeni kurumları da beraberinde getirdiğini ve kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Vali Yurtnaç, kalkınmanın devletin değil, halkın işi olduğunu belirterek, 'Merkezi idare, yapacağı çalışmalarla halkın önünü açacaktır, vatandaşına gerekli desteği hem bilgi açısından hem de sermaye açısından verecektir. Buradan hareketle KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının kuruluş amacı ve yaptığı hizmetler açısından başarılı bir çalışma olduğunu söylememiz gerekiyor. Kalkınma ile ilgili yıllardan bu yana ülkemizde çeşitli desteklemeler var. Tepeden verilen teşvik ve destekleme uygulamaları ile bu gün KOP İdaresinin yaptığı, bu toplantıda olduğu gibi alana inerek yapacağınız inceleme ve değerlendirmeler sonucu elbette bir olmaz.' dedi.

KOP İdaresi Başkanı Bostancı da, Yozgat'ın KOP Bölgesine dahil edilmesiyle birlikte başlatılan, kente yönelik projelerin KOP Eylem planına entegrasyonu sürecinde yerel yönetimler ve merkezi kurumlardan gelen proje önerilerinin kapsamlı bir şekilde tartışılacağını belirtti.

Bostancı ayrıca özellikle 2008 yılında hazırlanan GAP Eylem Planı vasıtasıyla GAP bölgesinin sosyo-ekonomik gelişmesinde gözle görülür iyileşmeler yaşandığını dile getirdi.

Toplantıya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA