Köktaş Açıklaması 'Mevcut Sistem Türkiye'yi Taşımıyor'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Mevcut sistem Türkiye’yi taşımıyor. Ülkemizin büyük imkanlarla kavuşabilmesi, ayaklarının yere daha sağlam basması için yeni bir sisteme ihtiyacı var. Bunun için 16 Nisan’da ’evet’ diyoruz" dedi.

Köktaş Açıklaması 'Mevcut Sistem Türkiye'yi Taşımıyor'
Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması süreci kapsamında Asarcık ve Tekkeköy ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın da katıldığı Tekkeköy ziyaretinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil firması ile Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret ederek firma sahipleri ve personeliyle buluşan Köktaş, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği için ‘evet’ oyu istedi.

Mevcut sistemin Türkiye’yi taşımadığını, Türkiye’nin büyük imkanlarla kavuşabilmesi, ayaklarının yere daha sağlam basması için yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu belirten Köktaş, "Bu da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geçiyor. Artık 5 yıldan 5 yıla seçim olacak ve milletin oylarıyla seçilecek olan cumhurbaşkanı hemen kabinesini açıklayıp çalışmalarına başlayacak. Dolayısıyla geçmişteki gibi 25 günlük, 17 aylık gibi kısa süren hükümetler olmayacak. Ülkemiz bu kısa süreli koalisyon hükümetleriyle çok zaman kaybetti. Bu süreçlerde vesayet odakları işe o kadar müdahil oldu ki milletimizin vermiş olduğu oylarını, haklarını gasp ettiler. Yeni sistem bunlara dur diyecek" diye konuştu.



“Aydınlık yarınlar için evet”

Milletvekili Köktaş, "Yeni sistemle birlikte geçmişte yaşanan koalisyon dönemleri tamamen kapansın, siyasi belirsizliklerin yaşattığı kaoslar artık bu ülkenin üzerinde kara bulut gibi dolanmasın diyoruz. Aydınlık yarınlar için Samsun inşallah 16 Nisan’da güçlü bir şekilde ’evet’ diyecek" diyerek sözlerine son verdi.
Kaynak: İHA