Kılıçdaroğlu'nun 'Kontrollü Darbe' Açıklamasına Suç Duyurusu

15 Temmuz Derneği üyeleri, bir basın toplantısında “Kontrollü Darbe” ifadesini kullanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek üyeleri, Kılıçdaroğlu’nun bu söylemiyle, 15 Temmuz şehit yakınlarına, gazilerine ve kutsal değerlere hakaret ettiği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu'nun 'Kontrollü Darbe' Açıklamasına Suç Duyurusu
15 Temmuz Derneği, 3 Nisan 2017 tarihinde Genel Yayın Yönetmenleri ve haber koordinatörlerinin bir araya geldiği toplantı sırasında “Kontrollü Darbe” ifadesini kullanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesiyle “Kutsal değerlere hakaret, suç delillerini gizlemek, suç uydurmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu işlediği belirtilen dilekçede, CHP liderinin suça konu söyleminin hain darbe girişiminin devletin bilgisi dahilinde olduğu ve buna rağmen engellenmediği noktasında toplandığı ifade edildi.

Dilekçede, “Şüpheli Kılıçdaroğlu’nun, bu ifadeyi kullanarak kamuoyuna açıklanmamış bazı bilgilere sahip olduğunu ve elinde dosyaların bulunduğunu iddia etmektedir. Bu bilgi ve belgelerin açıklanmasını istediğinde ise ‘Bana değil devlet yetkililerine sorun’ şeklinde genel geçer ifadeler kullanarak olayı geçiştirdiği görülmektedir. ‘Kontrollü Darbe’ ifadesini kullanmasındaki asıl amacının 16 Nisan 2017 Referandumu öncesi oy kaygısı ile hain darbe girişimini de kullanarak tabiri caiz ise işi sulandırmasından ibaret olduğu anlaşılmıştır” denildi. Kılıçdaroğlu’nun söylemini oy kaygısı ile yaptığı iddia edilen dilekçede, “Gerek Şehit yakınları ile gazilerimize gerekse dernek üyelerimiz ve kutsal değerlerimize hakaret ettiği tartışmasızdır” ifadelerine yer verildi.

"Kılıçdaroğlu,darbecilerin koltuk değnekliği vazifesini üstüne almıştır"

Dernek adına savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinin ardından, dernek üyeleri İstanbul Adalet Sarayı binasının karşısındaki alanda toplanarak. “Ey Kılıçdaroğlu, bir bildiğin varsa söyle gereğini yapsınlar yoksa sus da adam sansınlar” yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan 15 Temmuz Derneği başkanı Tarık Şebik,“Kılıçdaroğlu, delikanlıca karşısına dikilemediği darbecilerin bugün koltuk değnekliği vazifesini üstüne almıştır. Mağduriyet edebiyatıyla, kontrollü darbe hezeyanlarıyla her gün uydurduğu yalanlarıyla Fetullahçı alçakları darbeci hainleri maalesef aklamaya çalışmaktadır. 15 Temmuz Derneği olarak kendisini kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu bu taktikleri FETÖ’den tutuklanan baş danışmanından mı aldı?"

Başkan Şebik açıklamanın devamında, “Elinde ByLock listesi olduğunu iddia edip bunu milletimizden saklamak, olmadığı halde terörle mücadele edenleri itibarsızlaştırmak için var diye öne atılmak 15 Temmuz ihaneti kadar vahim bir suçtur. Sayın Kılıçdaroğlu bu taktikleri acaba FETÖ’den tutuklanan baş danışmanından mı almıştır? Kasetle gelen koltuğun niyeti acaba ne zaman ödenmiş sayılacaktır? Kendi genel başkan yardımcıları seçimlerde FETÖ’yle iş tuttuklarını söylüyorlardı. Acaba bu işbirliği şimdi de mahkeme salonlarına mı taşınmıştır? Bu hayasızlıklara, çirkinliklere,iftiralara ‘yeter artık’ diyoruz.Hazırladığımız dilekçeyle cumhuriyet savcılarını FETÖ’nün gönüllü propagandacılarına müdahale etmeye davet ediyoruz. Ve diyoruz ki elini, dilini şehit ve gazilerimizden çek artık.Elini ve dilini terörle mücadele edenlerden çek artık. Gölge etme, başka bir şey istemez” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA