İdlib'de Ölenler İçin Adana'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Adana Şubesi öncülüğünde toplanan bir grup, Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib kentine gerçekleştirilen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İdlib'de Ölenler İçin Adana'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Kemeraltı Camii’nde cuma namazı sonrası MAZLUMDER Adana Şubesi öncülüğünde toplanan 100 kişilik grup, 4 Nisan tarihinde İdlib’in Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal saldırı sonrası hayatını kaybeden siviller için gıyabı cenaze namazı kıldı.

“İnsanlık katledilmiştir”

Namaz sonrası açıklama yapan MAZLUMDER Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Önal, “2011’den bu yanan acıdan, gözyaşından, kandan, ölümden ve fitneden başka bir gündemi olmayan, insanlığın gözleri önünde yok olan Suriye’de yüzün üzerinde kadın, genç, çoluk çocuk demeksizin kimyasal silah kullanmak sureti ile insanlık katledilmiştir” diye konuştu.

Suriyeli çocukların 2011 yılından bu yana vahşice katledildiğini belirten Önal, “Suriyeli çocuklar bazen kimyasallarla eriyerek, bazen alevlerde yanarak, bazen enkazlar altında kalarak ölümün her türlüsünü tadarken, silahı veren, savaşı destekleyen, kendi düzmece gözlem heyetlerini gönderen emperyalistleri kınıyor ve topraklarımızdan defol diyoruz” dedi.

Grup, daha sonra İdlib’de hayatını kaybeden siviller için dövizler taşıyıp slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA