Gündoğdu Açıklaması 'Muhtarlıkları Kaldıran CHP'dir'

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, CHP’nin son günlerde "Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse muhtarlıklar kapatılacak" şeklindeki iddialarını değerlendirerek, “Muhtarlıkları asıl kapatan CHP’dir. Tek parti döneminde CHP muhtarlıkları kapatan partidir” dedi.

Gündoğdu Açıklaması 'Muhtarlıkları Kaldıran CHP'dir'
Referandum çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, AK Parti olarak muhtarların lehine önemli değişiklikler yapıldığına dikkat çekti. Gündoğdu, “AK Parti hükümetleri dönemlerinde muhtarlarımızın lehine önemli değişiklikler yapıldı. Biz göreve geldiğimizde muhtarlarımız 383 TL maaş alıyordu, şimdi 1400 TL alıyorlar. Bu da yetmez dedik, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımıza bir müjde daha verdi. Bundan sonra muhtarlarımızın 613 TL tutarındaki Sosyal Güvenlik primleri devletimiz tarafından karşılanacak. Uygulama ilk KHK ile yürürlüğe girecek. Ayrıca muhtarlarımızın, muhtarlığı bıraktıktan sonra ödediği silah ruhsatı harç bedeli de kaldırıldı. Muhtarlarımızın bir günü yoktu, Ordulu muhtarlarımızın talebi sonrasında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edildi” dedi.



“Muhtarlığı kaldıran CHP’dir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Bugün ’bakkallar, lokantalar kapatılacak, muhtarlık kaldırılacak’ yalanları ile milletimizi kandırmaya çalışan CHP tek parti döneminde kendisi muhtarlıkları kapattı. CHP iktidarı 1 Ocak 1934 yılında muhtarlıkları kapattı. Bir muhtarlığın işini; polis, belediye ve sıhhiye gibi kurumlara devretti. Her muhtarlık için belediye meclislerinin ikişer kişi görevlendirmesini istedi. Muhtarlarımız devlet ile millet arasındaki köprülerdir. Demokrasinin yapı taşıdır. Bunların demokrasiye saygısı bu kadar" diye konuştu.

Kaynak: İHA