GSO'da Şekerli Mamuller UR-GE Projesi Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi İşbirliğinde,“Gaziantep Şekerli Mamuller Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) Toplantısı” gerçekleştirildi.

GSO'da Şekerli Mamuller UR-GE Projesi Toplantısı Yapıldı
Toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, GSO Ticaret Müdürü Sermest Çapan, Gaziantep TargeT Teknoloji Transfer Uzmanları Gamze Erden, Duygu Tekin, Başar Kılıçparlar, Neslihan Eken ve şekerli mamuller üretimi yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Şekerli mamuller sektörünün ihtiyaçları, ihracat paylarının artırılması ve gelecekte neler yapılabileceği konusun görüşüldüğü toplantıda, ihtiyaç analiz formundan ilerleyerek veriler ışığında bir rapor çıkarılacağı kaydedildi.Analiz çalışmasından çıkan sonuçlara göre de 3 yıllık yol haritasının belirleneceğinin konuşulduğu toplantıda, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı pazarlama programları gibi çalışmalar ile ortak vizyon oluşturulacağı ifade edildi.

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Bayram toplantıda yaptığı konuşmada, çalışmayla, uluslararası rekabetçilik açısından sektörün genel durumu, üretim süreç ve değer analizi, sektör firmalarının insan kaynağı ve üretim teknolojisi durumu; özellikle firmaların eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama ihtiyaçları ile bireysel danışmanlık ihtiyaçları hakkında veriler toplanarak sektörün ihtiyaç analizi tanıtım toplantısı yaptıklarını söyledi.



Bayram, “UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler belirlenerek bir yol haritası çıkartılacak ve faaliyetlerin desteklenmesi sağlanması konusunda Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte çalışacağız. Tabi sektörünüz yeniliğe açık bir sektör. URGE Projesinin firmanıza çok büyük katkıları olacak. En önemli katkısı çok fazla tesis gezmeniz, fuar ve eğitim çalışmaları ve yeni ürün bilgisi. Sizin görüşleriniz ve bilgileriniz çok önemli. Bu bağlamda sektörün ihtiyaç analiz raporumuz oluşacak” diye konuştu.

Gaziantep’in sanayi ve ticaret kenti olması yanında ‘gastronomi şehri’ olduğunu kaydeden GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü de, “Kentimiz UNESCO tarafından gastronomi dalında “Kreatif Şehirler Ağı’’na alındı ve Türkiye’nin öncü şehirlerinden birisi oldu. Bu başarıyı elde etmemizde şekerli mamuller üreten firmalarımızın da yoğun emekleri var. GSO üyesi firmaların dış ticaret deneyimlerini arttırmaya yönelik projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Eğitim, Pazar araştırması, danışmanlık ve yur tdışı pazarlama faaliyetlerini kapsayan URGE çalışmalarımız Ekonomi Bakanlığının destekleriyle bundan sonraki süreçte de devam edecek. Projeyle organizasyonlara katılan firmalar kendi ürünlerini tanıtmanın yanında kentimizin ve ülkemizin ihracatının artmasına da çok büyük katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA