Fransa'da Elysee Sarayı Danışmanlarına Ölüm Tehdidi

Fransa Cumhurbaşkanı adayı François Fillon, kendisine yapılan siyasi lincin kaynağı olarak gösterdiği ve “Kara Kabine” olarak adlandırdığı Hollande hükumetindeki, birçok danışmanın ölüm tehdidi aldığı iddia edildi.

Le Point ve Le Parisien gazetelerinin haberine göre, Elysee Sarayı’nda Hollande’nin danışmanlarından birçoğunun Fillon’un skandallarından dolayı ölümle tehdit edildiğini yazdı.

Fillon, France Inter Radyosunda hakkındaki adli ve siyasi skandalları ortaya çıkaranlarla ilgili “Belgeleri teslim tarihlerini, teslim edenlerin isimlerini öğrendim,. Zamanı geldiğinde olayın kaynağı olanlara dava açacağım” diye konuştu.

Hakkındaki davaların kaynağı olarak Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’yi hedef gösteren Fillon, sebep olanların hesap vereceğini belirtti.

Le Point haberine göre, Elysee Sarayında Genel Sekreter Yardımcısı Thomas Cazenave kendisine ve Elysee Sarayı İletişim Daire Sorumlusu Gaspard Gantzer’e gelen ölüm tehdidi mektubu sebebiyle 27 Mart tarihinde şikâyette bulundu. Tehdit mektubunda “Thomas Cazenave, Gaspard Gantzer, öldünüz! Bir hafta sonra mı? 2 sene sonra mı? Yakınlarınızdan hangisi?” yazdığı öğrenildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Hollande’nin yakınları “Eğer Fillon’un kanıtı olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkarmıştı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA