Fatsa'da 'Genç Çiftçi Projesi' Toplantısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği projesi hakkında Ordu’nun Fatsa ilçesinde muhtarlar bilgilendirildi.

Fatsa'da 'Genç Çiftçi Projesi' Toplantısı
İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen ‘Genç Çiftçi Projesi’ konulu programa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya ve çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı.

Köyden kente göçü azaltmayı hedefleyen 30 bin liralık hibe projesi hakkında bilgi veren Erkan Ayaz, hibe projesine başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan şartları sıraladı.

Ayaz, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşından gün almış, 41 yaşından gün almamış olacak. Okuryazar ve başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak. Başvuru tarihi itibarıyla KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak. Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak. Büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliği başvurusunda tebliğin yayınlandığı tarih itibariyle 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak. Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği başvurularında tebliğin yayımlandığı tarih itibariyle 50 adetten fazla kovan sahibi olmamak” diye konuştu.

Kaynak: İHA