ET Energy, Türkiye'de Astronergy İçin 19 MW Solar Projesi Yapımına Başlıyor

ET Solutions AG, PV modül ve akıllı enerji sağlayıcısı Astronergy için Türkiye’de 19 MWE güneş enerjisi projesinin yapımına başladı.



Dünyada önemli temiz enerji geliştirici ve operatörlerinden ET Energy’nin bağlı kuruluşu ET Solutions AG, PV modül ve akıllı enerji sağlayıcısı Astronergy için Türkiye’de 19 MWE güneş enerjisi projesinin yapımına başlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Ankara, Türkiye’de kurulu 71 bin 64 Astronergy modülü, 29 hektarlık bir arazi üzerine yerleştirileceği, projenin Ekim 2017 tarihinde devreye alınacağı ve 37 bin MWh yıllık enerji üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Güneş enerjisi çözümleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren enerji şirketinin, yerel şebeke altyapılarının takviyesine olanak sağlayacak şekilde 25 yıldan daha uzun bir süre yüzde 80 performans oranını ve stabil enerji üretimi sağlamak amacıyla 2 yıllık O&M hizmet sözleşmesi de imzaladığı ifade edildi.

Enerji şirketi Başkanı ve CEO’su Dennis She, "Alman mühendisliğimiz ve deneyimimiz, müşterilerin güvenini kazanmamıza ve kısıtlı süre içinde şebeke bağlantısını sağlamamıza olanak tanımıştır. Daha önceden Antalya projelerinde gerçekleştirdiğimiz gibi teslim edilen sonuçların hedeflenen performans oranını geçmesi öngörülmektedir" dedi.



Astronergy CEO’su Dr. Chuan Lu ise, "Şirketimiz, bu projede ET Energy ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyar. Dünya çapında daha fazla güneş enerjisi tesisi geliştirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA