Dünden Bugüne Zihniyet Dünyamız Değişenler-Değişmeyenler Konferansı

TİKA tarafından “Dünden Bugüne Zihniyet Dünyamız Değişenler-Değişmeyenler” konferansı Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) uluslararası ve bölgesel çalışmalar, iktisat tarihi ve kalkınma, Osmanlı ve cumhuriyet tarihi, medeniyet ve kültür, iletişim ve siyaset, sosyal psikoloji gibi alanlarda uzman akademisyenlerin katılımı ile konferanslarını sürdürüyor. TİKA’nın bugün düzenlediği “Dünden Bugüne Zihniyet Dünyamız Değişenler-Değişmeyenler” konferansının konuğu ise Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar oldu. Konferansa TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam da katıldı.

Prof. Dr. Ahmed Güner, konferansta yaptığı konuşmada Batı’dan örnekler vererek, “Bugün Ortadoğu’ya bakın yarın belki bunun kaderi Afrika üzerinde olacak. Hep bunları uyarlayan uygulayan Batının iktisat kafası” ifadelerini kullandı.

Batı dünyasına ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Güner, “Batı dünyası bir rasyonel faktör ve bir irrasyonel faktörün birlikteliğinden bir çocuk dünyaya getirdi. Rasyonel faktörler şehirleşme ve orta sınıf. Çalışıp üreten orta sınıf” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Osmanlı’dan bu zamana kadar firmaların varlığını değerlendiren Güner, “Bizdeki firmalara baktığınız zaman Osmanlı’dan cumhuriyete gelen ve cumhuriyetli yıllarda da varlığını devam ettiren firma sayısı mübalağa etmiyorum 5’i geçmez. Bir petro-kimya bir kağıt sanayi yok. Neden bu iş böyle?” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA