DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

'Amerika'nın ve uluslararası emperyalizmin bölgedeki amacı yeniden bir devlet yapılanması ve sözde orada Kürdistan devletinin oluşturulması stratejisidir.'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'Amerika'nın ve uluslararası emperyalizmin bölgedeki amacı yeniden bir devlet yapılanması ve sözde orada Kürdistan devletinin oluşturulması stratejisidir.' dedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Muhtarlar Derneği ve esnaf kefalet kooperatiflerini ziyaret eden Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'de hava üssünü vurmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Aksakal, 'Bölgemizde yeni bir müdahale gerçekleşti. Uluslararası siyasetin etkin aktörlerinden Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de bir kimyasal silah üreten yer olduğu iddia ettiği bir üsse saldırdı.' ifadesini kullandı.

Bölgede 15 yıl önce dönemin Başbakanı olan eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in ABD'nin Irak'ın işgalinin önüne geçtiğini belirten Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin olayları biraz daha gözlemleyip daha geniş çevrelerde yapılacak değerlendirmeler sonucu bazı kararları alması gerektiğini kaydetti.

Aksakal, 'Amerika'nın ve uluslararası emperyalizmin bölgedeki amacı yeniden bir devlet yapılanması ve sözde orada Kürdistan devletinin oluşturulması stratejisidir. Bu strateji Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin stratejisi ile dış politikası ile örtüşemez, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Hükümeti ve cumhurbaşkanını akli selime davet ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Bölgenin ateş çemberi içerisinde tehlikeli bir sürece girdiğini vurgulayan Aksakal, kantarın topuzunun kaçması durumunda üçüncü dünya savaşının çıkma ihtimali bulunduğunu iddia etti.

Aksakal, 'Bizim komşularımızla acilen barış sergilememiz gerekiyor. Gerek Suriye, İran, Irak ile derhal bir durum değerlendirmesi yapıp bu krizi atlatacak yöntemleri ortaya koymamız gerekiyor.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA