Denizde Mahsur Kalan 30 Kaçak Göçmen Yakalandı

Antalya’nın Alanya ilçesinde karadan 50 mil açıkta yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan ve denizde mahsur kalan çoğunluğu Suriyeli 2’si kadın ve 5 çocuk 30 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanarak Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına getirildi.

Denizde Mahsur Kalan 30 Kaçak Göçmen Yakalandı
Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Alanya açıklarında seyir halindeki bir ticari yük gemisinden, içinde çok sayıda insan bulunan tekne ihbarını alan Alanya’da görev yapan Antalya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına bağlı ekipler belirtilen bölgeye hareket etti. Alanya ile Manavgat arasında sahilden 50 mil uzaklıkta belirtilen ve batmak üzere olan bir sürat teknesinde 23’ü erkek 2’si kadın ve 5 çocuktan oluşan toplam 30 kişilik kaçakları yakalayarak batmak üzere olan tekneden sahil güvenlik botuna aldı. Kaçakların İçel’de kaldıkları ve 2 Nisan tarihinde Kıbrıs üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek bir Türk ve bir Suriyeli ile anlaştıkları bildirildi.



AÇIK DENİZDE 4 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ

Kişi başı bin dolar paraya anlaştığı öne sürülen göçmenler anlaştıkları Suriyeli ile 2 tekneyle İçel’den çıktıkları, 20 mil açığa gittikten sonra Suriyelinin teknenin yakıtının bittiğini söyleyerek diğer tekneyle kaçtığı iddia edildi. Geminin kaptanın kaçmasının ardından 4 gündür açık denizde arızalı tekne ile sürüklenen kaçaklar yakalanmalarının ardından Alanya Sahil Güvenlik Bot komutanlığına getirildi.

Yakalandıkları tekne ise kaçakların sahil güvenlik botuna alınmasından kısa süre sonra battı. Sahil güvenlik komutanlığına getirilen kaçaklara yemek ve battaniye verildi.

Burada işlemleri süren kaçakların işlemlerinin tamamlanmasının ardından emniyet güçlerine teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA