Çatak'ta 'Tiyatro Günleri' Etkinliği

VAN – Ankara’nın Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, Van’ın Çatak Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tiyatro Günleri’ etkinliği kapsamında sahne aldı.

Çatak'ta 'Tiyatro Günleri' Etkinliği
Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi; Veli Sevinç’in yazdığı ve Gökhan Ay’ın yönettiği "Yalancı Afacan" ile Abdullah Beyaztaş’ın yazdığı ve Orhan Ay’ın yönettiği "Biz Biriz" adlı iki oyunla izleyici karşısına çıktı. 7’den 70’e Çataklıların büyük ilgi gösterdiği oyunlar büyük alkış aldı.

Yönetmen Orhan Ay, Çatak’ın hayatlarında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Çatak gibi bir ilçe ile kardeş olmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini anlatan Ay, "Bizler ekip olarak inanın böyle sıcak karşılanacağımızı düşünmemiştik. Çatak halkının sıcaklığı, misafirperverliğinden dolayı kendimizi evimizde gibi hissettik. Başta Sayın Kaymakamımız Hacı Asım Akgül olmak üzere tüm halkımız bizleri kardeşleri gibi bağrına bastı. Gönüllerimizi fethettiler” dedi.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ise, Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibine teşekkür ederek, "Çatak ilçemiz 3 gün boyunca tiyatroya doydu. İlçemiz için çok önemli bir etkinlikti. Başta Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya, Sincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Yılmaz ve tiyatro ekibine çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA