Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

'Milletçe dünyanın sıradan milletleri haline sokulmaya çalışıldık. Halbuki biz tarihi geçmişten bugüne sıradan bir millet hiç olmadık. Tarihi gelecekte de büyük, güçlü bir millet ve dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarışabilecek bir millet olma potansiyelimiz, fıtratımız var' 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve özellikle Sağlık Bakanlığının en büyük sorunu, uzman hekim açığı sorunu. Ne yazık ki bu millete inanmayan, güvenmeyenler, 'Bu hizmetleri bu millet, hak etmiyor.' diyen anlayışlar, 1985'ten 2007'ye kadar 'Türkiye'de hekim fazlası var.' diyerek, tıp fakültelerine ilave kontenjan açmadı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Milletçe dünyanın sıradan milletleri haline sokulmaya çalışıldık. Halbuki biz tarihi geçmişten bugüne sıradan bir millet hiç olmadık. Tarihi gelecekte de büyük, güçlü bir millet ve dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarışabilecek bir millet olma potansiyelimiz, fıtratımız var.' dedi.

Müezzinoğlu, Çan ilçesindeki Kale Seramik Fabrikası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, bir ülkede güven ve istikrar varsa o ülkenin başarılı olacağını söyledi.

Türkiye'nin en büyük ihtiyacının güven ve istikrar olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, 'Cumhuriyet döneminde güven ve istikrarlı dönem ne kadar uzun süreli yakalandıysa o kadar güçlü başarılara imza atıldı. Ne yazık ki belirli müdahalelerle güven ve istikrar ikide bir zedelendi. Türkiye, 1950'li yıllarda güveni ve istikrarı yakaladı. Darbe ve rahmetli Menderes ile arkadaşlarının idamıyla güven ve istikrar zedelendi. Sonraki yıllarda müdahaleler, darbeler ve istikrarsızlıklar, ülkenin kaybetmesine, dolayısıyla milletimizin geri kalmasına vesile oldu.' diye konuştu.

Millete güvenen bir kişinin asla kaybetmeyeceğini belirten Müezzinoğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, 2001'den bu yana bütün zorluklarına rağmen hep millete inanarak, güvenerek ve milletin yarınlarını bugünden daha iyi yapmak gayretiyle 15 yıldır hep milletle beraber yürüdü.' ifadelerini kullandı.

- 'Burada güçlü olacak sistemdir'

Müezzinoğlu, milletin vicdanına inanıp güvendiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

'Milletin kaybettiği, arka planda birilerinin kazandığı bir yapı, milleti koruyan bir yapı olamaz. Millete inanmayan ve güvenmeyenler de bu ülkede başarılı olamaz. İster siyaset yapalım ister iş hayatında olalım başarı, milletle beraber, millete inanarak, güvenerek gelir. İstiyoruz ki 16 Nisan'dan sonra milletin vicdanını merkeze alan, milletin hak ve hukukunu koruyan, bu ülkeyi dünyayla yarışacak noktada başarılı yarınları hazırlayan bir dönemi yakalayalım.'

İstikrarsızlıklar nedeniyle Türk milletinin birçok bedel ödediğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, 'Milletçe dünyanın sıradan milletleri haline sokulmaya çalışıldık. Halbuki biz tarihi geçmişten bugüne sıradan bir millet hiç olmadık. Tarihi gelecekte de büyük, güçlü bir millet ve dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarışabilecek bir millet olma potansiyelimiz, fıtratımız var.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, millet adına kalıcı, güçlü bir sistemin kurulmasının arifesinde olduğunu anlatan Müezzinoğlu, 'Burada güçlü olacak sistemdir. Bazen 'tek adamlık' gibi bir ifadeyle eleştiriyorlar. Sistemin millet adına güçlü olup olmadığına bakın, milletin sistemde ne kadar yetkisi var ve kim belirleyici? Bundan sonra belirleyici olan milletin kendisidir.' dedi.

- 'Uzman hekim açığımızı kapatacağız'

Mehmet Müezzinoğlu, ileri ve yüksek teknoloji gerektiren alanlarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı 'Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü'nün yeni kurulduğunu ve yetkilendirildiğini aktararak, şunları söyledi:

'Bir hafta içinde bütün çalışma izinlerini verecek, hatta gelmeden, internet ortamında çalışma izinlerini, eğitim amaçlı veya bilgi, tecrübe aktarma amaçlı, buradan gidecekler için bir şey diyemem, çünkü gideceği ülkelerin kurallarına bağlı, farklı ülkelerde buraya gelecekler, tecrübe aktarımı yapacak veya fiilen çalışacaklarla ilgili yetki, tamamen bizde. Yönetmelik de artık yayınlandı. Bir hafta içinde bütün çalışma izinlerini vermek, bizim bakanlığımızın görevi ve sorumluluğu. Sağlık alanındaki sorun ise siz nasıl nitelikli insan sorunu yaşıyorsanız, bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve özellikle Sağlık Bakanlığının en büyük sorunu, uzman hekim açığı sorunu. Ne yazık ki bu millete inanmayan, güvenmeyenler, 'Bu hizmetleri bu millet, hak etmiyor.' diyen anlayışlar, 1985'ten 2007'ye kadar 'Türkiye'de hekim fazlası var.' diyerek, tıp fakültelerine ilave kontenjan açmadı.'

OECD ülkelerinde 10 bin kişiye 37 hekim düştüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu, 'Yunanistan'da 10 bin nufusa 72 hekim, bizde 16-17 hekim düşüyor. Biz, 2007'den itibaren tıp fakültesi kontenjanlarını artırdık ama 2007'de fakülteye aldığınız bir öğrenci, en erken 10 yıl sonra karşınıza uzman olarak geliyor. Şimdi 20 bin uzman hekim, 10 bin pratisyen hekim açığımız var. İlk defa bu yıl 2 bin 500 ilave uzman hekim geldi. Açığımız, 30 bin. Önümüzdeki yıllarda da 4 bin, 4 bin gelecek ve inşallah 4-5 yıl içinde uzman hekim açığımızı kapatacağız.' açıklamasında bulundu.

Müezzinoğlu, Kale Seramik Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay ve fabrika işçileriyle öğle yemeği yedi, çalışanlarla sohbet etti. Daha sonra aynı kampüste bulunan Seramik Müzesi'ne geçen Müezzinoğlu, burada fabrikanın ürünlerini inceledi.

Kale Seramik'in şeref defterini imzalayan Müezzinoğlu'na Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ eşlik etti.

Kaynak: AA