Bolivya'dan ABD'ye Uluslararası Hukuku İhlal Suçlaması

ABD'nin Şayrat Askeri Üssü'ne düzenlediği askeri operasyonun ardından BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağıran Bolivya, ABD'yi 'tek taraflı bir eylemde bulunarak uluslararası hukuku ihlal etmekle' suçladı İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Rycroft, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin 'makul' olduğu değerlendirmesinde bulundu ve Birleşik Krallığın ABD'yi desteklediğini söyledi Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Delattre: 'Umarız bu gelişmeler oyunu değiştirecek etki yapacaktır'.

ABD'nin Suriye'de rejime ait Şayrat Askeri Üssü'nü vurmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağıran konseyin geçici üyelerinden Bolivya, ABD'yi 'tek taraflı bir eylemde bulunarak uluslararası hukuku ihlal etmekle' suçladı.

BMGK, ABD'nin Suriye rejimine ait hava üssünü vurması nedeniyle acil toplandı.

BMGK'yı acil toplantıya çağıran Bolivya, ABD'yi 'tek taraflı bir eylemde bulunarak uluslararası hukuku ihlal etmekle' suçladı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Bolivya'nın BM Daimi Temsilcisi Sacha Sergio Llorentty Soliz, 'Dün yaşananlar BM Şartı'nı ihlal ediyor, çünkü tek taraflı eylemler BM Şartı'nda yasaklanmıştır. Çok taraflılığı savunmamız gerektiğine inanıyoruz'. dedi.

- ABD'in Suriye'ye askeri müdahalesi 'makul'

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft ise ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin 'makul' olduğu değerlendirmesinde bulundu ve Birleşik Krallığın ABD'yi desteklediğini dile getirdi.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Francois Delattre de Suriye'deki kimyasal saldırının uluslararası normları ve hukuku ihlal ettiğini belirterek, ABD'nin askeri müdahalesinin 'meşru' olduğunu kaydetti.

Delattre, 'Umarız bu gelişmeler oyunu değiştiricek etki yapacaktır.' diye konuştu.
Kaynak: AA