Bitlis'te Meyve Ağaçlarını Budama Eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında Bitlis’te meyve ağaçlarını budama kursu açıldı.

Bitlis'te Meyve Ağaçlarını Budama Eğitimi
Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilecek kurs, 11 Nisan’da sona erecek. Kursun açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, kursla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Asak, kaliteli meyve üretiminin iyi bakım ve beslemenin yanında doğru zaman ve yöntemle yapıldığını söyledi.

Asak, “Son yıllarda Bitlis’te sürdürülebilir tarımı, tarımsal verimliliği ve üretimde rekabet edebilirliğini artırabilmek için atılan önemli adımlardan biri de tarım havzalarının temelini oluşturacak olan kapama meyve bahçesi tesisidir. İlimizde meyve bahçesi tesisi için 38 bin 917 adet aşılı, sertifikalı ceviz fidanı ve 15 bin adet kiraz fidanı dağıtılarak kapama meyve bahçeleri oluşturma faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu eğitimlerle eğitimi almış herkes kendi bahçelerindeki ağaçların budamalarını yapacaklardır” dedi.

Kaynak: İHA