Bitlis'te Fıstık Yetiştiriciliği İçin Malzeme Dağıtımı

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il merkezi, Mutki ve Hizan ilçelerinde fıstık yetiştiriciliği için malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

Bitlis'te Fıstık Yetiştiriciliği İçin Malzeme Dağıtımı
Bitlis’te ‘Fıstık Yetiştiriciliğinin Geliştirmesi’ projesi kapsamında Mutki’de 110 ve Hizan ilçesinde ise 102, il merkezde ise 38 kişi olmak üzere toplamda 250 kişiye teorik olarak budama ve aşılama eğitimleri verildi.

172 saat fıstık yetiştiriciliği, 40 saat fıstık yetiştiriciliğinde budama, 40 saat fıstık yetiştiriciliğinde aşılama eğitimlerinin ardından, sertifika almaya hak kazanan 250 üreticiye Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın da katılımıyla sertifikaları verildi.

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Projemizin ikinci aşaması olarak 250 kursiyere uygulamalı eğitim ve budama çalışmalarında kullanılmak üzere İl Özel İdaresinde temin edilen 10 adet budama motoru, 250 adet budama testeresi, 250 adet budama makası, 400 kilo aşı macunu, 250 adet iş eldiveni, 250 adet aşı bıçağı alınarak dağıtımı gerçekleştirildi.

Alınan budama ve aşı malzemeleri 250 kursiyerin uygulamalı eğitiminde eğitim materyali olarak kullanılacak. Daha sonra aşı ustalarından edindikleri bilgiler ile kendi köylerindeki melengiç ağaçlarının aşılmasını gerçekleştirecekler. Atıl durumdaki melengiç ağaçlarının fıstık ağacına dönüştürülmesi ise milli ekonomiye güç katacaktır” denildi.
Kaynak: İHA