Bayburt'taki FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY üyesi oldukları iddasıyla haklarında dava açılan eski polis ve müftülük çalışanlarının yargılanmasına devam edildi.

Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddasıyla haklarında dava açılan eski polis ve müftülük personelinin yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık eski polis E.Ç, avukatı ve yakınları hazır bulundu.

Sanık E.Ç, hakkındaki suçlamaları reddederek FETÖ/PDY üyesi olmadığını öne sürdü.

Kendisinin ilk tutuklanan polisler arasında yer aldığını belirten E.Ç, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen diğer polislerin de bu nedenle kendi ismini verdiğini düşündüğünü savundu.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia eden E.Ç, kullanmadığı bir uygulama nedeniyle suçlandığını, 8,5 aydır tutuklu bulunduğunu ve bunun Türk Ceza Kanunu'na aykırı olduğunu savunma yaptı.

Öte yandan, Bayburt İl Müftülüğünde görevliyken KHK ile kamu görevinden ihraç edilen ve tutuklu yargılanan V.G. ve İ.D. de savunma yaptı.

Sanıkların savunmaları alan ve bazı tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, İ.D'nin tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski polis E.Ç. ve müftülük personeli V.G'nin mevcut delil durumlarıyla tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA