Başkan Palancıoğlu Tecrübelerini Paylaştı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi ERSEM Yabancılara Türkçe Öğretim Programı kapsamında dil eğitimi alan yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Başkan Palancıoğlu Tecrübelerini Paylaştı
Başkan Mustafa Palancıoğlu, sohbet ve söyleşi havasında geçen programda öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Talas Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen programda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, “Bende Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yaptım. Amerika’da uzun yıllar çalıştım. Sizler çok şanslısınız. Çünkü Türkiye cennet gibi çok güzel bir ülke. Türkiye’de öğrenmiş olduğunuz Türkçe’nin size birçok alanda faydasını göreceksiniz. Eğer imkanınız varsa mutlaka Türkiye’nin farklı illerinde kendinizi geliştirin. Farklı alanlarda donanımlı olmanız size oldukça yarar sağlar. Bizlerde Talas Belediyesi olarak her zaman hizmetinizdeyiz.” dedi.

“Hangi konu hakkında başarılı olmak istiyorsanız ona yoğunlaşın.” diyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Bir şeyi yoğunlaşmadan öğrenemezsiniz. İşinizi dertlenirseniz öğrenemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Öğrendiğiniz şeyde ilerleme olduğunu anlamanız için size en büyük tavsiyem; kendinize bir mektup yazmanız. Bu mektubu saklayın ve ayda bir açıp okuyun. Kendinizdeki değişimi göreceksiniz. Zamanınızı çok iyi yönetin. Boş işlerde zaman harcamayın. Eşinizi ve işinizi iyi seçin. Belediyemizin düzenlediği programlara katılırsanız Türkçe konusunda sizlere çok faydası olur. Kendinize koyacağınız hedeflerinden biri de senede bir kez yurt dışına gidin. Kendinize yönelik kişisel kalkınma planı yapın.” diye belirtti.

ERSEM Türkçe Öğretim Proje Koordinatörü Emre Gökduman ise, “Erciyes Üniversitesi’nde sürekli eğitim merkezi bünyesinde yaklaşık 5 yıldır her yıl yaklaşık 200 öğrenciye Türkçe hazırlık bölümünde Türkçe öğretiyoruz. Bu sene ‘Söyleşi Saati’ adı altında bir dizi Kayseri bürokrasisi ve yerel yönetimlerle öğrencilerimizi buluşturan etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu ile tanışma fırsatı buldu. Çok renkli bir program gerçekleştirdik. Bize bu fırsatı verdiği için belediyemize ve Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA