Başkan Gökçek Ayaş'ta

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 16 Nisan referandumunu anlattığı mitinglerin bu seferki durağı Ayaş oldu.

Başkan Gökçek Ayaş'ta
Ayaş Çarşı Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen ilçe halkıyla buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in coşkuyla karşılandığı mitingde önce AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Mustafa Pekol, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı birer konuşma yaptı. Daha sonra miting otobüsünün üstünden halka hitap eden Gökçek, sözlerine Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş’ta yapılan yatırımların toplam bedelini sorarak başladı.

Gökçek, Ayaşlıların 5-10 trilyonluk tahminleri üzerine, “Büyükşehir Kanunu’ndan önce bu miktardaki yatırımlar için teşekkür ediyordunuz tabi ki ama son 3 yıl içerisinde Ayaş’a yaptığımız yatırım bedeli tamı tamına eski parayla 97 trilyon lira” ifadelerini kullandı.

Gökçek, gerçekleştirilen projeleri açıklayarak, ilçeye 223 bin ton asfalt, 5 köy yolu asfaltı, 102 kilometre yol açım, bakım ve reglaj çalışması, 269 metre bariyer, 18 bin metrekare kaldırım ve 7 kilometre imar yolu yapıldığını söyledi.

İlçede 6 menfez çalışmasının tamamlandığını da kaydeden Başkan Gökçek, Ayaş’ta 3 yıl içindeki diğer yatırımları da şöyle sıraladı:

“36 bin metre içme suyu hattı, 8 bin metre atıksu ve yağmursuyu hattı, 19 içme suyu arıtma tesisi, 6 depo bakımı, 1 su kuyusu, 16 otomatik klorlama ünitesi, 1 hizmet binası, 19 araç alımı yapıldı. Ayrıca ilçeye 46 bin 669 çiçek dikimi, 21 bin 277 çalı dikimi, bin 521 ağaç dikimi, 467 kent mobilyası, 15 okul, cami, kamu kuruluşları çevre düzenlemesi, 2 yeşil alan, 77 oyun grubu montajı çalışmaları gerçekleştirildi.



Gökçek, Ayaş’ta kırsal alanlara yaptıkları hizmetleri de anlatarak, “Bu kapsamda 96 bin 637 kilogram yem bitkisi, tohum desteği, 59 kişiye 145 adet hayvancılık destekleri, 7 bin 16 meyve fidanı desteği, bin 500 kilogram kavuzsuz arpa desteği, 572 paket silaj paketleme hizmeti, 15 kişiye tarım uygulama sertifikası, 1 süt tankı desteği, 10 kişiye arılı kovan ve arıcılık malzemeleri desteği ve 596 dekar taş toplama hizmeti verdik” dedi.



“Asfaltsız köy kalmayacak”

İlçede Akkaya salça üretim tesisi kurulduğunu da ifade eden Gökçek, ilçede yapılan sosyal yardımları, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ile EGO tarafından yapılan hizmetleri de sıraladıktan sonra Ayaş’ta 2 yıl içinde asfaltsız köy kalmayacağını müjdeledi. Gökçek, ilçedeki alt yapı yatırımlarının da süreceğinin altını çizerek, “Ayaş, Ankara’nın en küçük 3 ilçesinden biri olmasına rağmen bu kadar hizmet aldı ve almaya da devam edecek” diye konuştu.

"16 Nisan referandumunda neden evet denmesi” gerektiğine ilişkin görüşlerini dile getiren Gökçek, Ayaşlıların tezahüratları arasında ilçeden yüzde 75’in üzerinde “evet” çıkmasını beklediğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA