Başkan Doğan, Akmeşe Doğal Gaz Hattının Temelini Attı

İzmit Belediyesi, sınırları içerisindeki Akmeşe semtinde projelendirilen doğal gaz hattının temel atma töreni Başkan Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Başkan Doğan, Akmeşe Doğal Gaz Hattının Temelini Attı
İzmit Belediyesi ve İZGAZ’ın öncülüğünde Akmeşe’ye açılan doğal gaz hattının temel atma töreni, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Akmeşe halkının yoğun ilgi gösterdiği temel atma törenine İZGAZ Genel Müdürü Mehmet Gökalp Özkök, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş Belediye Meclis üyeleri, oda başkanları, belediye başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı.

Akmeşe Merkez Camii önünde yapılan törende konuşan Başkan Doğan, “Akmeşeliler soba yakmayacaklar diye söz veriyoruz. Hatta daha öncesinde gelirse tüpleri de bırakacaklar artık ocaklara geçiyoruz. Akmeşe için bugüne kadar her türlü desteği verdik. Biz Akmeşemizin her zaman hakkını hukukunu koruduk. Her mahallemize olduğu gibi Akmeşe’ye de hizmet bizim görevimiz. Üzerimize düşeni sonuna kadar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Artık Akmeşemizin doğal gazımızın kazmasını da vuruyoruz. Akmeşe’miz doğalgazıyla artık daha güzel olacak. Zaten Akmeşe hep güzeldi ama yapılacak işleri vardı. Hep birlikte kolları sıvadık. Artık Akmeşe’mizin doğal gazımızın kazmasını da vuruyoruz. Akmeşe’miz doğalgazıyla artık daha güzel olacak” dedi.

İZGAZ Genel Müdürüne de yatırım için teşekkürlerini ileten Başkan Doğan, "Akmeşe’deki hanımefendilerimizin ellerinden her şey gelir, çok beceriklidirler. Bugün burada kendilerine önemli de bir söz veriyoruz. İnşallah Akmeşeli bayanlarımız önümüzdeki kış artık soba yakmayacaklar. Genel Müdürümüz bu şehrin bu ülkenin evladı olduğu için bazı konularda elini taşın altına koydu. Tabiki bizde bütün gücümüzle destekledik. Şimdi artık sıra sizde, artık abone olma vakti. İlk başkan olduğum zamanlardaki Akmeşe’yle, şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Akmeşe daha iyi, sadece Akmeşe değil, çocuklarımız, vatandaşlarımız da daha iyi durumda. Onlara her türlü imkanları sağlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında sadece Akmeşe’nin değil, Türkiye’nin çok daha iyi olduğuna da vurgu yapan Doğan, "Avrupa Konseyi’nde yerel yönetimler asamblesinde asil üye olarak altı yıldır ülkemi temsil ediyorum. Geçtiğimiz ay 4 günlük program için yine Fransa’daydım. Konseyde, Avrupa ülkelerinden gelen belediye başkanları da var. Avrupa’daki şehirlerdeki belediyelerin sıkıntılarını konuştuk. Bizim yaptığımız yatırımlara, çalışmalara şaşırıyorlar. 10 milyon lira değerindeki hayvan pazarımızın örneğini verdik. Şaşkınlarını görmenizi isterdim. ‘Nasıl yapıyorsunuz bu projeleri, devletiniz çok mu para gönderiyor belediyenize’ diyerek şaşkınlıklarını ifade ediyorlar. Avrupa çok büyük sıkıntılar yaşıyor. İşsizlik, bu sorunlardan sadece bir tanesi. Evet, biz de de işsizlik var ama onlarda bizdekinin iki katı fazlası var. Büyümeleri durmuş durumda, yaşlı bir nüfusa sahipler. Allah’ın izniyle hep birlikte güçlü, bir ve beraber olacağız. Türkiye, İslam ve insanlık düşmanlarına karşı dur diyeceğiz. Referandumu bu yüzden istemiyorlar“ diyerek Akmeşe’de ki vatandaşlardan kuvvetli evet istedi.

Başkan Doğan’ın konuşmasının ardından Akmeşe doğalgaz hattının temeli atıldı.
Kaynak: İHA