Bakanlar Öğrencilerle Fidan Dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’e bir okul bahçesine öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Bakanlar Öğrencilerle Fidan Dikti
Bakan Eroğlu ve Avcı, ilk olarak Emirdağlılar Vakfı üyeleriyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Bakanlar, ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Uluslararası Türk Dünyası Kültür Başkenti Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikiminin ardından gazetecilere ilk olarak açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amerikalı bir profesörün yaptığı araştırmayı hatırlatarak, gençler için yeşil alanların önemine değindi. Eroğlu, “Amerikalı bir profesör araştırma yapmış. Sabahları 5-10 dakika bir çama veya yeşilliğe bakan gençlerin daha dikkatli olduklarını, bu gençlerde verimin daha yüksek olduğunu görmüş. Dolayısıyla biz de Türkiye’deki bütün okullarda ağaçlandırma yapıyoruz. Bütün okulları yemyeşil yapacağız. Çünkü bu çocuklara ağaç sevgisini aşılarsak, her biri ormanları koruyan bizim elemanımız gibi olur. O bakımdan şuanda bütün Türkiye’de, yol kenarları, okul bahçeleri, hastane avluları, mezarlıklar, mabetlerin avlularını, müzeler her tarafı ağaçlandırıyoruz” dedi.



“Dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye’de orman varlığı artıyor”

“Dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye’de orman varlığı artıyor” diyen Bakan Eroğlu, “Özellikle son 15 yılda 1,5 milyon hektar yani 15 milyon dekar orman alanımız arttı. Odun serveti de bu şekilde artıyor. Bizden önceki hükümetler dönemine göre yüzde 25’e bir artış sağladık. Bu bütün dünyanın dikkatini çekti. Hatta Dünya Ormancılık Formu ve Zirvesi hep Amerika’da yapılırken özellikle 2013 yılında ilk defa Amerika dışından Türkiye’de, İstanbul’da yapıldı” ifadelerini kullandı.

Türkiye, orman varlığıyla da dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığına çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Sadece Eskişehir’de değil, bütün Türkiye’de okullarımızın bahçelerini çocuklarımıza daha güzel mekanlar haline getirmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, bölge müdürlüklerimiz olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Aynı zamanda hastanelerimizin, müzelerimizin, ören yerlerimizin de ağaçlandırılmasından Orman ve Su İşleri Bakanlığımız gayret sarf ediyor. Dolayısıyla inşallah Türkiye, aynı zamanda orman varlığıyla da dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.”
Kaynak: İHA