Bakan Eroğlu Açıklaması 'Esed'in Bir An Önce Gitmesini Arzu Ediyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Esed’in kimyasal gaz, kimyasal silah kullanmasını lanetlediğini belirterek, “Esed’in bir an önce gitmesini arzu ediyoruz” dedi.

Bakan Eroğlu Açıklaması 'Esed'in Bir An Önce Gitmesini Arzu Ediyoruz'
Bakan Eroğlu, Eskişehir’de Gündoğmuş Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, Esed’in maalesef kimyasal silah kullandığını kaydetti.

Eroğlu, “Bu çok büyük bir insanlık suçu ve bu kabul edilemez. Başkan Trump da hain Esed’in kimyasal silah atan hava birliğini tamamen imha etti” ifadelerini kullandı.

“Bütün insanlığın tavır alması lazım”

“Tabi buna karşı bütün insanlığın tavır alması lazım” diyen Eroğlu, “O çocuklar, masum insanlar kimyasal silahlarla ne hallere geldi. Hepimiz görüyoruz. Yani vicdanlar gerçekten kurumuş. İnşallah biz bütün dünyaya özellikle insanlık, merhamet çağrısı yapıyoruz. Bakın Türkiye’den başka hiç kimse o masum insanlara, evsiz, yurtsuz kalmış insanlara kimse yardım etmiyor. Aşağı yukarı 3-3,5 milyon kişiye destek veriyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz. İş bu insanlık icabı. Dolayısıyla bütün insanlığı artık kendine gelmeye davet ediyorum. Bizim anlayışımızda şu var; biz bütün yaradılanı seviyoruz yaradan da ötürü. Bizim kültürümüzde bu var. O bakımdan inşallah bütün dünya farkına varır diye düşünüyorum” diye konuştu.



“Esed gitmedikçe Suriye’de maalesef işler durulmayacak”

Esed’in bir an önce gitmesini arzuladıklarını da anlatan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Tabi Türkiye, bu insanların, mağdurların, mazlumların her zaman yanında. Zalimler, hiçbir zaman muzaffer olamayacaktır. Onlar mutlaka mağlup olacaktır. Zaten bu dünya dışında ahrette de onların hesabı var. Dolayısıyla ben Esed’in kimyasal gaz, kimyasal silah kullanmasını lanetliyorum. Bütün dünyanın da bu konuya el atarak artık bu meselenin çözülmesini, Esed’in bir an önce gitmesini arzu ediyoruz. Esed gitmedikçe Suriye’de maalesef işler durulmayacak. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız ama halkların huzur içerisinde yaşayacakları bir ortam olmasını arzuluyoruz. Arzumuz budur.”

Daha sonra Bakan Eroğlu, Fevzi Çakmak Mahallesindeki evet çadırını ziyaret ederek, mahalle sakinlerine 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden evet denileceğini anlattı.
Kaynak: İHA