Bahçeli Açıklaması Esad Yönetimi Layığını Bulmuş, Cevabını Almıştır

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD’nin Suriye’de rejime ait hava üssünü vurmasına ilişkin, “Masumlara alçakça saldıran, bebeklere zehirli gaz fırlatan Esad yönetimi layığını bulmuş, cevabını almıştır” dedi.

Bahçeli Açıklaması Esad Yönetimi Layığını Bulmuş, Cevabını Almıştır
Bahçeli, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında miting yapmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara seslenen Bahçeli, Suriye’ye yönelik ABD’nin, Akdeniz’den yaptığı füze saldırısına değinerek, hareketi olumlu karşıladığını ifade etti.

Atılan 59 füze ile Esad’ın sivillere yönelik yaptığı kimyasal gaz saldırısının cevabını aldığını belirten Bahçeli, “Geçtiğimiz günlerde, Esad’a ait savaş uçakları sınırlarımıza 65 kilometre uzaklıkta bulunan İdlib’in Han Şeyhun ilçesine kimyasal silahla saldırmıştır. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda sivil katledilmiş, yüzlerce masum yaralanmıştır. Bu insanlık dışı cinayeti Afyonkarahisar’dan lanetliyorum. Peki mazlumlar kimyasal bombalarla öldürülürken insanlık ne yapmaktadır? Birleşmiş Milletler neyle oyalanmaktadır? 16 Nisan’da yapacağımız referandumu bulandırmaya, baltalamaya, tercihleri etkilemeye, algıları yönetmeye kalkışan Avrupa ülkeleri neyle meşguldür? Hani nerede insan hakları? Hani nerede uluslararası hukukun ilke ve kuralları? Esad katil ve insanlık düşmanıdır. Bebeklere kıyan diktatördür, adi bir suçludur. Cani Esad’ın meşruiyet ve ahlaki inandırıcılığı kalmamıştır. Çünkü Esad kana bulanmış, acımasız ve vahşi suçluya dönmüştür. Bu sabaha karşı Doğu Akdeniz’den atılan 59 füzeyle Suriye’nin Şayrat Hava Üssü vurulmuştur. Masumlara alçakça saldıran, bebeklere zehirli gaz fırlatan Esad yönetimi layığını bulmuş, cevabını almıştır. İdlib’in Han Şeyhun ilçesine atılan kimyasal bombaları taşıyan uçak ve konuşlandıkları üs imha edilmiştir. Esad’ın insanlık dışı saldırı ve katliamlarına verilen füzeli karşılık olumlu ve yerindedir ve de Esad Suriye’nin geleceğinden sökülüp atılmalıdır. Türkiye adaletin yanında yer almalıdır. Türkiye sivil ve masum canlara kast eden katillerin tam karşı cephesinde durmalıdır. Zulümle adalet bir arada olmayacaktır. Zulmün olduğu yerde insanlık da bulunamayacaktır” dedi.



“TÜRKİYE İÇ SAVAŞ VE PARÇALANMANIN KAYALIKLARINA ÇOK SERT ÇARPABİLİRDİ”

Bahçeli, 16 Nisan da yapılacak anayasa değişiklik referandumun da MHP’nin neden ‘evet’ diyeceğini açıkladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gelişmelere dikkat ediniz, Türkiye her taraftan sarılmıştır. Çevremiz vahşetin ambargosu altındadır. Böyle bir durumda devleti sahipsiz bırakamazdık, bırakmadık. Böylesi sıkıntılı ve ağır sorunlu dönemde hükümet etme sistemindeki kilitlenme ve tartışmalara katlanamazdık, katlanmadık. Türk düşmanları karşımızdaydı. Haçlı emelleri avımızdaydı. Teslimiyetçiler pusudaydı. Hıyanete ortak olanlar sinsi bir şekilde fırsat kolluyordu. Manda ve himaye özlemi çekenler yeniden ayaklanmıştı. Türkiye’nin işgal planları yapılıyordu. 15 Temmuz’da bunu bizzat yaşadık ve gördük. Pes edeceğimiz düşünülmüştü ‘tamam’ diyeceğimiz sanılmıştı. Geri çekileceğimiz kurgulanmıştı. Bilmiyorlardı ki, Türk milleti dayatmaya gelmez, tehditler sökmez. Kiralık tuttukları teröristlerle üzerimize geldiler. Yeri geldi PKK’ya, yeri geldi IŞİD’e, yeri geldi YPG’ye, yeri geldi FETÖ’ye cinayet ve yıkım emri verdiler. Kimler? Elbette Türkiye’ye düşman kesilen ülke ve güçler. Bunlara karşı Türkiye’nin eli güçlü olmalıydı. Bunlara karşı milli birlik ve dayanışma ruhu harekete geçmeliydi. Özellikle 2007’den beri tartışmaların odağında bulunan hükümet etme sistemindeki düğüm çözülmeli, Türkiye fiili prangadan kurtulmalıydı. Çünkü bu, 15 Temmuz’dan sonra mecburi hal almıştı. Devlet elimizden gidebilirdi. Vatan kaybedebilirdik. Türkiye iç savaş ve parçalanmanın kayalıklarına çok sert çarpabilirdi. 15 Temmuz’da projelendirilen buydu. FETÖ, millete bomba attı. Zalimler kudurmuş gibi Türkiye’yi kurşunladı. TSK içine yuvalanmış bir avuç terörist; uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla milli kurum ve kuruluşları ateş altına aldı. Ancak zor oyunu bozdu, Türk milleti hainleri, ederi bir dolar olan şerefsizleri hak ettikleri şekilde cezalandırdı. 15 Temmuz’dan sonra sistem anlaşmazlıkları doğru olamayacaktı. Devletin toplum sözleşmesinin yörüngesine çekilmesi şarttı. Anayasayı hakim kılmak hepimizin göreviydi. Bu itibarla 11 Ekim 2016 tarihinde tarihi bir çağrıda bulundum. Yeni darbe, kriz, darboğaz, kaos ihtimallerine karşı bir olmayı, diri olmayı, sistemsel açmazları düzeltmeyi önerdim. Adalet ve Kalkınma Partisi bu seslenişimize kulak verdi. Buluşup konuştuk. Oturup anlaştık, 18 maddelik anayasa değişikliği paketinde mutabakata vardık. Biz dağılan umutları toplamak için evet diyoruz. Kuşatılmış bekamızı güçlendirmek için evet diyoruz. Kırılan hayalleri canlandırmak için evet diyoruz.”

“FIRAT KALKANI HAREKATI BAŞARILI OLMUŞTUR”

Bahçeli, ‘Türk askerinin 216 günlük kahramanca mücadelesinden sonra Fırat Kalkanı Hareketi’nin ilk etabı tamamlanmıştır. Türkiye; doğru politika, isabetli strateji, yerinde harekâtla önemli bir eşiği aşmıştır. Kim ne söylerse söylesin, Fırat Kalkanı Harekatı başarılı olmuştur.‘Bu kapsamda emperyalizmin tekerine çomak sokulmuştur.İnşa edilmek istenen terör koridoru perdelenmiş, kesilmiştir.Sınırlarımız güvenliğe alınmıştır.Terör örgütleri geniş bir alandan sökülüp atılmıştır.Cerablus’tan El Bab’a kadar Türkiye bölgeye mühür vurmuştur.Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kutluyorum, Mehmetçiğin alnından öpüyorum. Verdiğimiz 71 şehit Türk milletinin şeref ve varlık haklarını müdafaa etmiştir. Vatan topraklarına sınır ötesinden ve mücavir alanlardan kaynaklanan saldırgan ve düşmanca müdahaleler engellenmiştir. Şüphesiz tehdit sönmemiştir. Tehlikeler geçmemiştir. Riskler gerilememiştir. Küresel güçlerin maşaları halen kan dökmektedir. 4 Nisan günü Gabar Dağı’nda 3 Mehmedimizi şehit eden, 5’ni de yaralayan hainler himaye altındadır. Nitekim IŞİD, PYD-YPG, PKK hala faaldir. PKK-YPG’nin Suriye’de 100 bin kişilik ordu kurmak için mücadele verdiği dillerde, medyanın manşetlerindedir. Menbiç aklımızda, Rakka stratejik hedef kümesindedir ve böyle olmalıdır. Terörizmi kullanan şer güçler Musul’da, Sincar’da devriye gezmektedir. Türkiye’nin milli bekasına yönelik emellerde azalma yoktur. Tam tersine artış ve yükseliş söz konusudur" dedi.

(Hayati Kanat - Gökten Ceylan - Ahmet Hamzaçebi / İHA)
Kaynak: İHA