Aydın TÜGVA İdlib'teki Kimyasal Saldırıyı Kınadı

Türkiye Gençlik Vakfı Aydın İl Temsilciliği, Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan kimyasal saldırıyı yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Aydın TÜGVA İdlib'teki Kimyasal Saldırıyı Kınadı
Aydın Kent Meydanında yapılan basın açıklamasına, TÜGVA Aydın İl Başkanı Murat Gün, Başkan yardımcısı Sefa Işık, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını Aydın TÜGVA Aydın Başkan Yardımcısı Sefa Işık okudu. Işık, İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü belirtti.

Işık, “Yakın komşumuz Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel sömürü ülkeleri arasında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. İdlib’e yapılan son kimyasal saldırıda, çoğu çocuk 100’ü aşkın sivil insan katledilirken kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği artık Müslüman ölümleri üzerine kurmayı planlandıkları yeni bir sömürü imparatorluğu kurulacağına işaret etmektedir.

Biz Müslümanlar olarak masum ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz, ancak dünyanın bir ucunda Batı’da öldürülen 5 kişi ile bombardıman altında savunmasız bir şekilde katledilen, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüzlerce kişinin dünya kamuoyunda edindiği yer herkesin malumudur. Gösterdiğimiz bu davranışı diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz.

Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören, aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sistemini ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını reddediyoruz. Şu unutulmamalıdır ki, kurulacak yeni bir adil dünyanın harcı, İdlib’te kimyasal saldırıya maruz kalmış bir çocuğun can çekişirken akıttığı gözyaşıyla karılacaktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından TÜGVA heyeti, Atatürk Kent Meydanında yer alan STK Platformlarına ait evet çadırlarını ziyaret ettiler.
Kaynak: İHA