Aşağıbozkır Deresi Artık Taşmayacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Turgutlu Aşağıbozkır Mahallesi’ndeki su taşkınlarından mağdur olan vatandaşların talebine hızla cevap vererek dere ıslah çalışmalarına başladı.

Aşağıbozkır Deresi Artık Taşmayacak
MASKİ, yağışlı havalarda meydana gelen dere taşkınlarının önüne geçmek amacıyla yürüttüğü ıslah çalışmalarını il genelinde sürdürüyor. Turgutlu ilçesine bağlı Aşağıbozkır Mahallesi’nde meydana gelen su baskınlarından şikayetçi olan vatandaşlar MASKİ’den çözüm talebinde bulundular. Mahallelinin isteği üzerine hızla harekete geçen MASKİ, Aşağıbozkır Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmalarla, mahalle içerisinden geçen derede betonarme kutu menfez imalatı gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar ve MASKİ ilçe Şefi Mustafa Arıova, mahalleyi ziyaret ederek devam eden çalışmaları yerinde incelediler. Islah çalışması sonlandığında, civarda ikamet eden mahalle sakinlerinin evlerine su taşkını yaşanmasının önüne geçilirken, dere kenarındaki yolu kullanan araçların da aşırı yağışlarda güvenli geçişi sağlanacak.

Aşağıbozkır Mahalle Muhtarı Sebahattin Özakgün, mahalledeki taşkın problemi ortadan kalkacağı için çok memnun olduklarını ifade ederek, “Mahallemizin içinden geçen dere yağmurlu havalarda bizler için tehlike oluşturuyordu. Özellikle deremizin etrafında yaşayan mahalleli taşkınlardan kaynaklı mağduriyet yaşıyordu. Şimdi bu durum ortadan kalkıyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere, Büyükşehir ve MASKİ’deki yetkililere çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: İHA