Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Konferansı

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: '1916 yılında Kürtler nasıl Atatürk'ün arkasında durduysa, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında duracaktır'.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, '1916 yılında Kürtler nasıl Atatürk'ün arkasında durduysa, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında duracaktır.' dedi.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Konferansı'na katılan Milletvekili Miroğlu, mevcut sistemden en fazla zarar görenlerin başında Kürtlerin geldiğini belirtti.

Miroğlu, Doğu ve Güneydoğu'da 'hayır' çalışması yürüten partilerin referandumda 'hayır' çıkması halinde tekrardan çözüm masası kurulacak diye oy istemeleriyle ilgili, 'Bunlara en iyi cevabı Diyarbakır konuşmasında Cumhurbaşkanımız vermiştir.' ifadelerini kullandı.

Bölgedeki referandum çalışmalarında halkın kendilerine 'Evet çıkarsa Kürtler ne kazanacak?' diye sorular geldiğini dile getiren Miroğlu, sistem değişikliği ile Türkiye'nin kazanacağını, Türkiye'nin kazandığı yerde Kürtlerin de kazanacağını aktardı.

Miroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz için 'Kontrollü Darbe' demesi konusuna da değinerek, 'Bu ifadeyi çok yanlış buluyorum. 15 Temmuz gecesinin şahidi 80 milyondur. 15 Temmuz'da terör örgütleri kolektif bir suç işlemiştir.' değerlendirmesinde bulundu.

'Kontrollü Darbe' kavramının batı tarafından üretildiğini belirten Miroğlu, 'Halk oylamasına doğru yaklaştıkça dünya Türkiye'nin üzerine geliyor. Elimizdeki en güçlü silah birliğimizdir. Bu birliğimizi koruyalım.' şeklinde konuştu.

Milletvekili Miroğlu, '1916 yılında Kürtler nasıl Atatürk'ün arkasında durduysa, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında duracaktır.' dedi.

İzmir Mardinliler Vakfı ve İzmir Mardinliler Federasyonu tarafından organize edilen konferansa, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir Milletvekil Necip Kalkan, Karabağlar AK Parti İlçe Başkanı Kazım Erten ve İzmir'deki Mardinli vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA